«Задушив, коли вони спали»: у Польщі українець вбив дружину і двох маленьких доньок
Світ

«Задушив, коли вони спали»: у Польщі українець вбив дружину і двох маленьких доньок

21 листопада 2023, 11:00
0
-1
Сподобалось?
-1

42-річний українець підійшов до охоронця автостоянки на залізничному вокзалі Познані та сказав, що він убив найближчих родичів.

Невдовзі в орендованому будинку в Пущиково, де проживала родина, поліція виявила тіла 29-річної жінки та двох її доньок віком 4 та 1,5 року.

Про це пише «Експрес»

Як неофіційно стало відомо Onet, тоді він думав покінчити життя самогубством, але йому не вистачило сміливості. Після арешту він пояснив поліції, що вбив свою сім'ю через часті сварки з дружиною.

Злочин стався у понеділок, 13 листопада, за п'ять днів до повідомлення про випадок. Чоловік розповів, що задушив свою дружину, поки вона спала, а потім зробив те саме зі своїми дочками. Він пощадив лише 11-річну дитину, яка жила з ними, адже, як він пояснив, хлопчик не був його сином.

Слідчий з Познані повідомив, що під час допиту підозрюваний поводився спокійно.

«Лише коли прокурор запитав його, чи шкодує він про свій вчинок, він розплакався», – сказав слідчий.

У понеділок, 20 листопада, у відділенні судової медицини в Познані відбулися розтини трьох жертв убивства в Пущикові. Підозрюваного доставили на допит до прокуратури.

Кілька років тому до Польщі приїхала подружня пара з України, 29-річна жінка мала сина від попередніх стосунків. Також у пари народилося двоє спільних дітей, дві дочки. Глава сімейства, 42-річний Сергій Т., влаштувався на роботу в ресторан у Пущиково. Однак він її втратив. Пізніше він вліз у борги.

У понеділок, 13 листопада, він, ймовірно, вбив дружину та двох доньок. Він замкнув їхні тіла в кімнаті на першому поверсі будинку і прожив з ними наступні п'ять днів. Також у будинку був 11-річний хлопчик, син жінки від попередніх стосунків. Він заборонив йому заходити до замкненої кімнати.

Зрештою, у суботу, 18 листопада, чоловік повідомив охоронця на парковці торгового центру, що скоїв злочин. Невдовзі приїхала поліція.

«Після затримання чоловік розповів, що в будинку були сварки. Він втратив роботу, почав брати кредити до зарплати, а також грав в азартні ігри.  Дружина сердилася на нього, критикувала за безгрошів'я, а також за зловживання алкоголем. Остання сварка, бійка між ними, сталася в день вбивства. Тоді, коли його дружина та їхні доньки спали, сталося вбивство. Спочатку він задушив свою дружину, потім двох їхніх дітей», - розповів слідчий.

42-річний українець також стверджував, що через п'ять днів повідомив про вбивства, бо його «мучила совість». Він розповів, що після вбивства своєї сім'ї думав про самогубство, але йому «не вистачило сміливості».

Він пощадив лише 11-річного хлопчика, свого пасинка. У суботу, перед тим, як повідомити про злочин паркувальнику, він відвіз хлопчика до ресторану в Познані і залишив його там. Хлопчику спочатку сказав, що мама і сестри – у лікарні через коронавірус. Лише перед здачею поліції він сказав дитині, що вони померли. Поліцейським чоловік пояснив, що нічого не робив з хлопчиком, адже 11-річний хлопчик не був його сином.

У понеділок українцеві було пред'явлено звинувачення у потрійному вбивстві з прямим умислом.

«Підозрюваний визнав себе винним у пред'явлених звинуваченнях», – заявив прокурор Лукаш Вавжиняк, речник окружної прокуратури Познані.

На момент скоєння злочину 42-річний чоловік нібито перебував у стані алкогольного сп'яніння. Він розповів слідчим, що не пам'ятає всіх обставин інциденту. Прокуратура просила суд про тримісячний арешт підозрюваного.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися