Квиток у щасливе майбутнє, або як обрати «свою» спеціалізацію для вступу до Вищого навчального закладу
Актуально

Квиток у щасливе майбутнє, або як обрати «свою» спеціалізацію для вступу до Вищого навчального закладу

18 квітня 2023, 15:17
0
0
Сподобалось?
0

Після закінчення школи, багато молодих людей почувають себе розгубленими через відсутність розуміння того, що робити далі. Основним каменем зіткнення виявляється вибір конкретної спеціальності, яка вирішить майбутню долю людини. Але, це питання можна вирішити, наприклад, шляхом проходження тесту на визначення професії. 

Та й взагалі, зараз питання вступу до ВНЗ ускладнене безпековою ситуацією в Україні. Тож, перед реєстрацією на тестування, треба остаточно визначитися з бажаним фахом. При цьому, у вільний час, можна заробити трохи грошей на канцелярські вироби та підручники, використовуючи Elslots - найпопулярніший азартний ресурс, який пропонує вигідні умови та безліч слотів.  

Прості поради про визначення майбутньої професії

В ідеальному світі, профорієнтаційні заходи повинні відбуватися на етапі шкільного навчання. За концептом, якщо учневі, наприклад, подобається розв'язувати математичні задачі, йому слід розглянути факультети ВНЗ, пов’язані з економікою, менеджментом, інженерією або комп’ютерами. Але, у більшості випадків учні змушені обирати професію самі, тому потрібно:

  • Провести аналіз серед тих задач, які подобаються людині. Якщо думка про постійну роботу в цій галузі викликає радість, треба спробувати;
  • Подумати про завдання, які учень виконує скоріше за інші, а також дисципліни із легшим засвоєнням матеріалу;
  • Не забувати про творчий підхід до справи. Якщо він є стосовно якогось певного предмета, на нього й треба робити уклін.

Попри життєві поради, не треба нехтувати актуальними даними ринку праці. Це додасть кінцевому рішенню абітурієнта більшої практичності. Ба більше, він отримає приблизні цифри щодо середнього доходу.

Обрана професія знаходиться у центрі трикутника: “хочу”, “можу” й “треба”? Тоді майбутній студент на вірному шляху. А, про всяк випадок, можна знайти у мережі кілька тестів на профорієнтацію. Це допоможе остаточно прийняти рішення та подати заяви з документами в правильний ВНЗ.

Обираємо конкретний ВНЗ та складаємо Національний мультимедійний тест

Цьогоріч, вступити до будь-якого Вишу України буде відносно легко, завдяки спрощеній процедурі ЗНО. Також, не всім абітурієнтам доведеться складати Національний мультимедійний тест (НМТ). Останній варіант іспиту більш актуальний для майбутніх фахівців у галузі медицини.

Щодо НМТ, у кінці січня 2023 року Міносвіти запровадило новий алгоритм проходження тесту в умовах воєнного стану. Сюди входять іспити із трьох обов’язкових предметів та одного “на вибір”. Це: українська мова та математика, а також - історія України, іноземна мова, біологія, фізика та хімія. Якщо учень хоче навчатися мистецтву або спорту, доведеться пройти творчий конкурс.

Заяви про вступ приймальні комісії почнуть розглядати з 19 липня 2023 року. Загальний час прийняття заявок обмежений, тож потрібно встигнути до 18:00, 31 липня. Тестування по НМТ почалася ще 3 квітня й триватиме до 3 травня в режимі онлайн. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися