На Луганщині «переселенці» незаконно отримали 9 мільйонів гривень пенсії
Кримінал

На Луганщині «переселенці» незаконно отримали 9 мільйонів гривень пенсії

1 лютого 2015, 20:42
1
1
Сподобалось?
1

У Луганській області співробітники СБУ припинили незаконну діяльність посадовців Управління пенсійного фонду та Управління праці й соціального захисту Марківського району. Вони за хаюарі оформлювали пенсії та соцвиплати особам, які начебто переселилися на Марківщину. Однак з’ясовано, що ці люди навіть не бували у Марківці. Організатори розробили корупційний механізм надання «пенсійних послуг». Переоформлення кожної пенсії липових переселенців на контрольованій Україною території вони оцінили у 1,5 тисячі гривень, чиновникам у Марківці, які через посередників отримували документи, з цієї суми передавали по 200 гривень.

За попередніми підрахунками, у листопаді-грудні 2014 року зловмисники безпідставно оформили пенсії та виплати понад трьом тисячам мешканців окупованих територій, що коштувало державному бюджету України понад 9 мільйонів гривень.

У ході обшуків вилучено документальні підтвердження протиправної діяльності чиновників. Тривають перевірки в інших районах області з виявлення подібних правопорушень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Колян бу-бу
    Колян бу-бу

    Давно пора, 95% не выезжало с Луганска а пенсию и пособие переселенцам получают исправно. Марковка, Беловодск, Старобельск, Троицк, для них сумма 500- 800гр- треть зарплаты а для шахтеров "беженцев-регресников), это тьху, вот и соглашаются, жрать ведь хочется.

    2 лютого 2015, 00:35
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися