На Волині міліція зупинила «шалену» машину з молоддю пострілами з табельної зброї
Кримінал

На Волині міліція зупинила «шалену» машину з молоддю пострілами з табельної зброї

23 червня 2014, 14:24
1
0
Сподобалось?
0

Близько першої ночі 22 червня працівники ДАІ з міста Ківерці вирушили на нічне патрулювання доріг району. Вони помітили автомобіль «Опель Вектра», який на високій швидкості їхав по зустрічній смузі. Як йдеться в офіційному повідомленні прес-служби Волинської міліції, державтоінспектори увімкнули на своєму автомобілі червоні і сині проблискові маячки, аби зупинити авто. Також використовували для подачі сигналів увімкнені жезли. Проте «Вектра» лише додала у швидкості. Машина ДАІ розпочала переслідування. Після неодноразових вказівок водієві автомобіля про зупинку, поданих за допомогою гучномовця, та зважаючи на те, що правопорушник, рухаючись зі швидкістю 200 км/год., наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху, працівник ДАІ застосував табельну вогнепальну зброю: здійснив 2 постріли з вгору та в подальшому кілька пострілів для примусової зупинки автомобіля, згідно з п. 6 ст. 15 Закону України «Про міліцію». У результаті 19-річний пасажир отримав вогнепальне поранення і був госпіталізований у лікарню, а до 17-річного водія було застосовано заходи фізичного впливу, сльозогінний газ «Терен 4М» та наручники у відповідності до ст. 12-14 Закону України «Про міліцію». Слід зазначити, що машина-утікач зупинилася лише тоді, коли були прострелені усі чотири колеса.

Що цікаво, розголосу цій події надала мати затриманого водія. Вона поскаржилася на жорстокі дії працівників ДАІ у «Самооборону Майдану Волині». Жінка також визнала, що її син користувався незареєстрованим автомобілем та не зупинився на вимоги працівників міліції, бо, мовляв, злякався.

До цього слід додати, що водію всього 17 років, у той час, як керувати автомобілем в Україні дозволено з 18. Також, як стверджують уже правоохоронці, хлопець до того ж був нетверезий. У салоні незареєстрованого авто знаходилося ще п'ятеро пасажирів. Молодь поверталася з дискотеки.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Горохівець
    Горохівець

    Справа потрапить до суду? А може у недоросля дядько прокурврор чи депутант?

    23 червня 2014, 15:33
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися