Молодіжна збірна з футболу пробилася у півфінал Євро-2023 і на ОІ-2024
Спорт

Молодіжна збірна з футболу пробилася у півфінал Євро-2023 і на ОІ-2024

3 липня 2023, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Молодіжна збірна України з футболу під керівництвом Руслана Ротаня видала феноменальний матч у чвертьфіналі Євро-2023 проти Франції. Українці пропустили швидкий гол, але це лише додало наснаги нашим футболістам і вони вибили одну з найсильніших команд турніру.

Франція (U-21) – Україна (U-21) – 1:3

Голи: 1:0 – Шеркі (19), 1:1 – Судаков (32, з пенальті), 1:2 – Судаков (44), 1:3 – Бондаренко (86).

Франція (U-21): Шевальє, Калюлю, Сімакан (Жандре, 72), Люкеба, Нкунку, Ле Фе, Какере (к), Тюрам (Адлі, 72), Баркола, Гуїрі (Ваї, 72), Шеркі (Калімуєндо, 80).

Україна (U-21): Трубін, Сич, Батагов, Таловєров, Вівчаренко, Бражко, Бондаренко (к) (Желізко, 88), Кащук (Назаренко, 59), Судаков, Мудрик (Брагару, 78), Криськів (Сікан, 59).

Це був дуже важливий матч, адже він не тільки давав можливість поборотися за нагороди європейської першості, а й був частиною відбору на літні Олімпійські ігри у Франції у 2024 році. Й команда Руслана Ротаня все вирішила одним махом.

Початок був не дуже важний. Французи швидко вийшли вперед завдяки голу Шеркі і ще певний час грали настільки розкуто, ніби це було тренування, а суперника на полі взагалі не було. І слід подякувати нашому воротареві Трубіну, що він не дав супернику закрити цей матч. Перелом у грі настав після першої 30-хвилинки. І головним конструктором цього перелому слід вважати Мудрика, котрого запозичили з національної збірної. На 32-й хвилині він дриблінгом змусив французьких оборонців порушити проти себе правила у штрафному майданчику. Судаков реалізував 11-метровий. Уже під кінець тайму Мудрик знову відзначився результативним пасом з глибини поля (майже близнюк передачі на Циганковау поєдинку національної збірної проти Північної Македонії) на Судакова. Працвда цього разу судакову довелося більше потрудитися, він переграв голкіпер один в один і забив у порожні ворота. У другому таймі французи не здивували, а наші знову продемонстрували вміння терпіти і розтискати пружину у потрібний момент. Одну з разючих контратак українців завершив Бондаренко. Він на невеличкому пʼятачку вже у воротарському майданчику розібрався із захисником і перекинув мʼяч через голкіпера. 3:1 – історична перемога нашої молодіжки! Завдяки їй Україна вперше в своїй історії буде представлена на олімпійському футбольному турнірі.

Що ж до Євро-2023, то команда Руслана Ротаня зіграє у півфіналі з Іспанією. На цьому турнірі ми уже зустрічалися – гра, нагадаємо, завершилася з рахунком 2:2. Матч відбудеться 5 липня, початок о 22:00.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися