Волинянин заснував християнський професійний футбольний клуб
Волинь

Волинянин заснував християнський професійний футбольний клуб

23 червня 2023, 14:28
0
1
Сподобалось?
1

Серед новачків Професійної футбольної ліги України, є клуб заснований волинянином. Він називається ЮКСА і виступатиме у наступному сезоні у Другій лізі.

Про це пише Fanproject.

ЮКСА базується у Київській області. Абревіатур U.C.S.A розшифровується як «Українська Християнська Спортивна Академія». З клубом співпрацює бразильський агент Пауло Буено, який представляє інтереси Тете, який ще поки належить «Шахтарю». Ця співпраця дуже інтенсивна, адже значна частина гравців команди саме бразильці.

Академію заснував у 2015 році Сергій Лесник. Він народився у Волинській області, З 10 років Лесник займався футболом у ДЮСШ в Нововолинську. Закінчив із відзнакою школу та магістратуру Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Після закінчення університету Лесник проводив різноманітні студентські та шкільні футбольні турніри по всій Україні: кубок у  Фастові, Кубок Теремків, Кубок студентської ліги в Южному, студентський кубок в Алушті.

Результатом цього досвіду і стала академія UCSA. Її спорудження почалося в 2015 році з будівлі манежу і пошуку трьох тренерів.

У 2018 році було зведено адміністративну будівлю з роздягальнями, душовими та місцем для відпочинку. Також облаштували майданчик для дітей. У 2019 році закінчили будівництво відкритого великого поля розміром 60 на 40 метрів зі штучним покриттям.

У планах ЮКСА – великий стадіон.

Гасло цього клубу: християнські цінності виховання особистості через спорт і змагання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися