Нічні потуги Верховної Ради — прийнято бюджетну децентралізацію та зменшено єдиний соціальний внесок до 16,4 відсотка
Україна

Нічні потуги Верховної Ради — прийнято бюджетну децентралізацію та зменшено єдиний соціальний внесок до 16,4 відсотка

29 грудня 2014, 02:08
0
0
Сподобалось?
0

На нічному засіданні було прийнято рішення про зменшення єдиного соціального внеску до 16,4 відсотка. Це дуже ризикований хід. Таким кроком Уряд розраховує на виведення заробітних плат із тіні. Тепер урядовці чекають відповідальності від бізнесу та кроку на зустріч. Також норму можуть переглянути, якщо категорично проти неї виступлять міжнародні фінансові інституції.

Рада у другому читанні та в цілому ухвалила закон, що передбачає бюджетну децентралізацію. Закон пройшов зі скрипом, набравши всього 231 голос. Документ залишає місцевим бюджетам (міста обласного значення та районні бюджети) - 60% від податку на доходи фізосіб, а обласним бюджетам -15%.

Збільшено відрахування до держбюджету з рентної плати за користування надрами (крім нафти і природного газу) з 50% до 75%.

До місцевих бюджетів надходитиме акцизний податок від реалізації через роздрібні мережі слабоалкогольних напоїв, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, нафтопродуктів, біодизеля і скрапленого газу, надходження від ліцензій на право експорту, імпорту та оптової торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією і ряд інших зборів.

Скорочено відрахування екологічного податку до держбюджету з 65% до 20%.

Державним закладам освіти, науки і культури дозволено зароблені власні кошти розміщувати у банках поза єдиним казначейським рахунком.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися