Терористи під Волновахою свідомо цілилися у мирних громадян, — МЗС
Україна

Терористи під Волновахою свідомо цілилися у мирних громадян, — МЗС

14 січня 2015, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство закордонних справ України закликає Росію вивести свої війська з території України та припинити підтримувати терористів, жертвами яких вчора стали ще 12 цивільних осіб поблизу Волновахи. Про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства.
«Обстріл вівся з району м. Докучаєвськ, який перебуває під контролем незаконних збройних формувань. Всі факти вказують на те, що ця жахлива трагедія не була випадковістю - в районі блокпосту немає позицій Збройних сил України, а отже терористи свідомо цілилися у мирних громадян», - наголошують у заяві.
«Нещодавній Марш Єдності в Парижі, як і численні демонстрації по всьому світу, чітко засвідчили категоричне несприйняття вільним демократичним суспільством будь-яких спроб залякування та терору, а також підтвердили високу цінність кожного людського життя, яке було втрачене внаслідок злочинних дій міжнародних терористів. Водночас на сході України продовжують відкрито діяти терористичні угрупування, озброєні та підтримувані Російською Федерацією. Від російських куль та снарядів, що злочинним шляхом потрапляють на територію України, продовжують гинути не лише українські військові, але й мирні мешканці.
Лише з часу підписання Мінських домовленостей, які цинічно відмовляється виконувати російська сторона та підтримувані нею незаконні збройні формування, загинуло 118 мирних громадян. Сьогодні цей трагічний список поповнився ще 11 іменами (на цей момент уже 12, адже у лікарні померла ще одна жертва теракту, - ред.)», - йдеться у заяві дипломатичного відомства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися