З Пісок чи то добровільно, чи то примусово виводять добровольчий батальйон ОУН
Україна

З Пісок чи то добровільно, чи то примусово виводять добровольчий батальйон ОУН

10 квітня 2015, 20:52
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні від самого ранку неоднозначна інформація надходила з Пісок Донецької області. Це передовий край оборони українських сил під Донецьком. Серед інших підрозділів населений пункт багато місяців боронили бійці добровольчого батальйону ОУН під командування Миколи Коханівського.

У передобідню пору начальник штабу добровольчого підрозділу Богдан Тицький повідомив, що військові з 93-ї бригади намагаються їх роззброїти. Штаб батальйону оточили бійці ЗСУ на БТРах, а ОУНівці зайняли кругову оборону.

З цього приводу Міністерство оборони України повідомило, що керівництвом Збройних Сил України прийнято рішення щодо відведення особового складу добровольчого батальйону ОУН від лінії розмежування у Пісках.

«Перебування добровольчого батальйону ОУН, якій офіційно не входить до складу Збройних Сил України, на передовій не дозволяло Україні у повній мірі виконати «Мінські домовленості». Це рішення було прийнято для захисту життя та здоров’я особового складу Збройних Сил України та безумовного дотримання «Мінських домовленостей». У подальшому особовому складу батальйону запропоновано увійти до складу Збройних Сил України офіційним шляхом», – йдеться у повідомленні.

Також відомо, що процес відводу ОУНівців у Пісках покладено на військову службу правопорядку.

На офіційній сторінці батальйону ОУН зазначене наступне зі слів Миколи Коханівського: «Перемовини про формат входження Добровольчого Батальйону ОУН в склад ЗСУ тривають. Наразі досягнута домовленість про те, що частина бійців ОУН залишається на позиціях в Пісках, частина відходить в тил, заради оформлення в лави ЗСУ. Головне, що за сьогодні сталося – ми відчули підтримку українців. Телефони прес-служби, командирів, бійців просто розривалися цілий день».

https://www.youtube.com/watch?v=wQyUgpl9bM0


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися