Україна

Бойовики «ДНР» придумали власні правки до Закону «Про місцеві вибори»

18 липня 2015, 15:30
0
0
Сподобалось?
0

 У самопроголошеній "ДНР" так звана "нродний рада" проголосувала за прийняття поправок до закону про місцеві вибори, які вносяться в документ на виконання Мінських угод.Про це повідомляє онлайн-ресурс бойовиків "Донецьке агентство новин".

Повідомляється, що правки прийняті у першому читанні, "за" проголосували 66 із 69 присутніх.

Всього вносяться 9 поправок, одна з них безпосередньо забороняє українським ЗМІ брати участь у заходах виборчого процесу в "ДНР".

Право бути обраними при проведенні місцевих виборів мають дієздатні громадяни "ДНР", які досягли на день проведення виборів 18 років, що проживають на територіях, на яких проводяться вибори, останні 10 років. 

Окреме місце посідають питання присутності на виборах іноземних спостерігачів: "При проведенні виборів враховуються виборчі стандарти Організації з безпеки і співробітництва в Європі", серед спостерігачів можуть бути представники Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Як заявив лідер бойовиків "ДНР" Андрій Пургин, точна дата розгляду законопроекту в другому, остаточному читанні невідома, ймовірно - у серпні.

За його словами, зміни до закону "пов'язані з необхідністю реалізації комплексу заходів з виконання мінських угод від 12 лютого 2015 року та протоколу за підсумками консультацій контактної групи від 5 вересня 2015 року, які передбачають проведення місцевих виборів з урахуванням особливого статусу Донбасу".

Як відомо, 14 липня Верховна Рада прийняла закон про місцеві вибори.

Законопроект пропонував надати право участі у виборах тим політичним партіям, які зареєстровані за 365 днів до виборів, проте в ході обговорення це положення було вилучено з тексту законопроекту.

Відповідно до закону, вибори на окупованих територіях Донбасу та в Криму у зв'язку з агресією РФ 25 жовтня проводитися не будуть.

 

Джерело: http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/18/7074902/


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися