В Україні запустили «Фермерський патруль»
Україна

В Україні запустили «Фермерський патруль»

28 травня 2018, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

ООН у партнерстві з громадською організацією «Самодопомога Закарпаття» запускає Інформаційний центр «Фермерськй патруль» в Ужгороді з метою протидії незаконному обігу пестицидів на кордоні України з Угорщиною, Словаччиною, Чеською Республікою та Румунією. Таким чином, в Україні стартує загальнонаціональна акція допомоги постраждалим агровиробникам від придбання контрафактних або непридатних пестицидів, -повідомляє AGRO DEY.

Окрім Ужгорода, до кінця року запустять центри в Одеській та Київській областях.

Як повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), проект реалізується в рамках виконання Роттердамської конвенції, що покликана допомагати країнам-учасницям протистояти небажаній торгівлі хімічними речовинами. 

До команди інформаційного центру «Фермерський патруль» увійшли юристи, екологи, фахівці ринку засобів захисту рослин. Вони у співпраці з національними митними та правоохоронними органами надаватимуть фахову консультацію з можливих способів реагування на ідентифікацію або придбання підозрілих ЗЗР, включно з питаннями потенційного відшкодування завданих збитків внаслідок застосування підробного продукту. 

Експерти також активно займатимуться просвітницькою діяльністю на території Закарпатської, Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської та Волинської областей, будуть регулярно проводити польові семінари з фермерами щодо проблематики нелегального обігу пестицидів та розповсюджувати дані про розташування офіційних мереж продажів оригінальних ЗЗР.

Загальний бюджет проекту складає $230 тис. Вони будуть переказані Міністерству екології та природних ресурсів України.

За розрахунками фахівців, чверть пестицидів, що продаються в Україні, є фальсифікатом. Рівень фальшивої агрохімії в Україні на 10 пунктів обганяє світовий.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися