Хочеш вчитися на медика чи  педагога- погоджуйся  відпрацювати 3 роки в сільській місцевості
Україна

Хочеш вчитися на медика чи педагога- погоджуйся відпрацювати 3 роки в сільській місцевості

30 травня 2018, 15:25
0
0
Сподобалось?
0

Кабінет Міністрів затвердив порядок першочергового зарахування в установи вищої медичної й педагогічної освіти для осіб, які будуть відпрацьовувати не менш як 3 роки у сільській місцевості або селищі міського типу. Відповідне рішення прийняте на засіданні уряду в середу,30 травня, - передають Українські Новини.

Відповідно до документа, органи місцевого самоврядування щорічно до 1 лютого передають обласним державним адміністраціям інформацію про працедавців, які гарантують працевлаштування таким випускникам, інформацію про прогнозовану потребу у фахівцях з вищою освітою і можливості забезпечити їх житлом з опаленням і освітленням.

У свою чергу, обладміністрації мають до 1 березня оголосити конкурс серед осіб із загальною середньою освітою на укладання угоди про першочергове зарахування у виші із трирічним відпрацьовуванням.

Перевага під час проведення конкурсу надається особам, які проживають у тому ж населеному пункті, де розташований потенційний працедавець. Результати конкурсу мають бути оголошені до 30 квітня.

Переможець конкурсу зобов'язується здобути вищу освіту за вказаною спеціальністю, а після закінчення навчання впродовж 3 місяців - укласти трудовий договір з працедавцем і відпрацювати не менш як 3 роки.

Якщо випускник відмовляється влаштовуватися на роботу або відпрацьовує менш як 3 роки, він зобов'язаний відшкодувати в державний або місцевий бюджет кошти, витрачені на його навчання.

Документ набуває чинності із січня 2019 року.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися