Куля зайшла під оком і вийшла у вусі
Україна

Куля зайшла під оком і вийшла у вусі

18 лютого, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

Прикарпатські хірурги разом з колегами зі США та Канади відновили обличчя 29-річному Євгену, який отримав важке кульове поранення. Чоловік пішов добровольцем до лав ЗСУ та воював на Донецькому напрямку. Рік тому під час штурму ворожих позицій йому поранили обличчя. Куля зайшла чоловікові під оком, а вийшла у вусі, розтрощивши передні кістки черепа та вирвавши м’язи під оком. Після цього Євген проповз майже два кілометри, щоб дістатися до побратимів.

Тільки на півдорозі він зрозумів, наскільки сильне його поранення. «Коли доторкнувся носа – той був м’який, а під оком була дірка у черепі»,– розповів воїн. Далі на нього чекала операція у Вінниці, де заново зібрали череп. В обличчя чоловіка поставили п’ять титанових пластин замість відсутніх фрагментів черепа. Потім Євген переніс ще одне хірургічне втручання, бо одна з пластин не прижилася. Через сильний дефект шкіри, обличчя довго не загоювалося, навіть через пів року залишилася дірка під оком, з якої сочився гній, а слізний канал змістився до носа.

Повернути обличчю попередній вигляд, відновити втрачені функції ока та нарешті загоїти дефекти шкіри на Івано-Франківщині взялася команда реконструктивних хірургів з Канади, США та України. Медики вилучили пластину під оком, яка давала запалення, відновили фізіологічне положення слізного каналу та пересадили шкіру під оком. Як повідомили у департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської військової адміністрації, після операції минуло вже три місяці, всі рани на обличчі Євгена повністю загоїлися.

Окрім нього під час своїх місій команда лікарів повернула фізичне здоров’я та естетичну красу ще 30 військовим та цивільним, чиї обличчя скалічила війна. Для того, щоб провести унікальні операції, до України завітала команда з 15 світових фахівців. Усі реконструктивні операції були безоплатними для пацієнтів. Наступного разу вони планують  приїхати в Україну навесні.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися