Військовим ЗСУ вперше закупили нове екіпірування та спецодяг
Україна

Військовим ЗСУ вперше закупили нове екіпірування та спецодяг

4 березня 2019, 20:02
0
0
Сподобалось?
0

Для військовослужбовців Збройних Сил України вперше закупили спецодяг, взуття та екіпірування, які раніше постачалися за рахунок міжнародної допомоги або не постачалися взагалі.

Про це інформує Українська правда з посиланням на Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Відзначається, що у військо надходять: костюми спеціальні й маскувальні для снайперів та розвідників, костюми для екіпажів броньових машин, наколінники і налокітники, сумки транспортні індивідуальні, бахіли утеплені тощо.

Повідомляється, що наразі триває розробка і військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування, зокрема, для снайперів: рейдових рюкзаків і чохла-килима для перенесення зброї.

"Ці зразки поступатимуть на планове забезпечення у 2019 році, як і нові модульні бронежилети та балістичні шоломи", - зазначили у відомстві.

В управлінні ЗСУ стверджують, що торік розробили та затвердила 46 нормативних документів на предмети речового майна. Зокрема, до  кардинально нового забезпечення, в порівнянні з 2014 роком, належать тактичні рукавички, флісові кофти, літні польові костюми, змінений зимовий одяг, сучасні кожухи із тришаровою імпортною мембраною і стійкістю до води, комбінезони для технічного складу й танкових підрозділів, бойові рюкзаки, маскувальні костюми снайпера, пінополіуретанові матраци й подушки із синтетичним наповнювачем.

 Також у відомстві повідомляють, що розробка й постановка на виробництво нових зразків, їх доставка та видача кінцевому користувачеві займає мінімум півроку. У ЗСУ стверджують, що кожен предмет відповідає сучасним вимогам та не поступається зразкам в арміях країн-членів НАТО.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися