Юрій НАПОРА
Львівщина

Наспівав для ЗСУ майже три мільйони гривень

19 серпня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Можна тільки дивуватися невтомності дев’ятирічного львів’янина Юрія Напори. Ось уже рік він їздить з татом містами та селищами Львівщини і співає патріотичні пісні на їх вулицях. Зібрані кошти віддає армії. 

Російське вторгнення забрало дитинство у багатьох маленьких українців. І можна тільки пишатися, як вони стійко переносять тривоги, онлайн навчання, втрати домівок і близьких. А деякі активно допомагають армії наближати нашу перемогу. Коли Юрко Напора побачив сюжет про хлопчика із Чернігова, який  співом назбирав для ЗСУ 60 тисяч гривень, то подумав: «А чому б і собі не спробувати?». Юрко – учасник Львівського національного академічного хору «Дударик». Працелюбності хлопця можна лише позаздрити. За рік дав 140 концертів!

– Мені найбільше запа­м’я­талося місто Городок – дають найбільше грошей, – з посмішкою розповів юний волонтер журналістам. –  Востаннє накидали 72 тисячі гривень. Майже на всіх концертах люди плачуть і обіймають мене. У Рудному (містечко на Львівщині) одна дуже старенька пані віддала 200 гривень. Сказала: «Оце я свої останні гроші віддаю».

У репертуарі Юрка – 40 пісень. Зізнається, що найбільше любить співати «Гей, соколи», «Баладу про мальви», «Кленову баладу».

Юркові жертвують величезні суми. На себе він їх не тратить. Усе віддає армії. Купувати необхідне допомагає тато, капелан із Городка  отець Михайло Греділь. Бус, квадрокоптери, тепловізори, амуніція, запчастини до автомобілів – це неповний перелік того, що отримали солдати на передовій. Юрко зізнався, що після першого зібраного мільйона купив собі суші. 

У хлопця багато мрій. Хоче дати концерти у Тернополі, Івано-Франківську, Києві та разом із Дзідзьом виконати «Гей, соколи!»

А ще мріє вивчити особливу пісню, аби заспівати на честь перемоги над росією. Яку – поки не знає. На запитання ким хоче стати, коли виросте, відповів: 

– Священником, щоби бути ближчим до Бога.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися