В «Охматдиті» прооперували дівчинку з Волині з надмірною пітливістю (фото)
Україна

В «Охматдиті» прооперували дівчинку з Волині з надмірною пітливістю (фото)

19 червня 2023, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Олександра з трьох років страждала від гіпергідрозу – надмірного потовиділення з долонь і стоп. Проблема була настільки серйозною, що робити звичайні побутові справи Олександрі було дуже складно.

Історію дівчинки розповіли у Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит».

«Ми у Луцьку обійшли всіх лікарів. Одні казали, що це з віком пройде. Інші, що це від нервів і прописували заспокійливе. Але це триває з дитинства і стає все гірше і гірше. Вона не могла в школі, навіть, ручку тримати, писати. Зошити заливало потом. Вона у нас ще й гімнастка. Не зручно тримати спортивні булави, м’яч. Це дуже їй ускладнювало життя. Мені знайома порадила дитячу лікарню «Охматдит» у Львові. Ми дуже дякуємо лікарям за операцію. Дуже задоволені», - розповіла мама Олександри Юлія.

У Олександри через надмірне потовиділення на руках і ногах були ерозії, некрози шкіри, шелушіння та глибокі тріщини. Лікарі вирішили зробити Олександрі складну операцію. Простими словами нейтралізували нервові закінчення, які були причиною патології, адже викликали неконтрольований спазм периферичних судин.

Команда лікарів, яка зробила дівчинці оперативне втручання: хірурги Микола Микита і Юлія Хомин, операційна медсестра Любов Горак, анестезіолог Марʼяна Собко.

При такому діагнозі можна робити багато процедур. Зокрема, найчастіше роблять ін’єкції ботоксу. Також є спеціальні дезодоранти із різними добавками, сухі антиперспіранти, які блокують потовиділення. Але це все дає тимчасовий ефект, може використовуватися, коли потовиділення не є настільки сильним.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися