Чоловіки укладають фіктивні шлюби, щоб уникнути мобілізації
Україна

Чоловіки укладають фіктивні шлюби, щоб уникнути мобілізації

28 липня 2023, 14:54
0
0
Сподобалось?
0

Поки одні українці вдень і вночі захищають нашу країну, інші шукають можливість усіма правдами і неправдами уникнути мобілізації. Останнім часом запрацювала ціла «індустрія» шлюбів із жінками, які мають інвалідність. 

Згідно із законом, чоловіки, які мають дружину з інвалідністю та є єдиними доглядальниками, мають право на відстрочення від мобілізації. Навіть більше – вони можуть супроводжувати свою жінку за кордон на лікування! Тому оголошень зразка «шукаю жінку, яка має інвалідність» в соцмережах вистачає. За укладання фіктивного шлюбу пропонується від 8 до 20 тисяч гривень. Буває, що самі жінки з відповідними документами  подають оголошення про пошуки «нареченого». Є і представниці прекрасної статі, які виступають свахами для своїх коханих. Чого тільки не зробиш, аби допомогти чоловікові виїхати за кордон!

Декілька зовсім курйозних випадків набули розголосу. Зокрема, в Одесі 32-річний чоловік уклав шлюб із 56-річною жінкою, яка має інвалідність. За шлюбне свідоцтво він заплатив гроші, і з його допомогою хотів виїхати за межі України. Незвична пара викликала підозру в прикордонників. Різниця у віці – 20 років та й дата укладання шлюбу збігалася із днем «весільної» подорожі за кордон.

Виявилося, «молоді» познайомились по інтернету, і за можливість поставити штамп у паспорт наречений заплатив вісім тисяч гривень.

До пакету послуг з одруження включили також таксі до пункту пропуску на кордоні та дали супроводжуючу, яка мала все проконтролювати.

На Волині ж багатьох вразив іронічний допис на офіційній сторінці 100-ї бригади тероборони. Побратими вітали з одруженням свого бойового товариша Дмитра (підпільне псевдо «Дон Хуан») і його наречену Галину. Все б нічого, тільки от Дон Хуану довелося терміново залишати бойові позиції і їхати доглядати дружину. Вона у нього пенсіонерка, до того ж інвалід. Без підтримки молодшого на 27 літ чоловіка – просто ніяк! Так що «молодий» в терміновому порядку залишив окопи.

Читаючи ці історії, пригадала, як у Чернівцях розповідали, що після війни совєти дозволили виїхати з країни німцям та австрійцям. Практично жодна німецька бабуся тоді без пари на історичну батьківщину не їхала! Молоді 20-річні українські хлопи брали шлюб і з 80-річними. Тоді це можна було зрозуміти: вони втікали з країни-концтабору срср. А куди біжать сьогодні?

Наталка СЛЮСАР   


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися