У Луцьку відкрили пам’ятний знак прикордонникам, які загинули за незалежність України
Україна

У Луцьку відкрили пам’ятний знак прикордонникам, які загинули за незалежність України

31 серпня 2023, 09:53
0
0
Сподобалось?
0

В обласному центрі Волині відкрили пам’ятний знак прикордонникам, які загинули захищаючи територіальну цілісність та суверенітет країни.

Віддати шану загиблим воїнам прийшов начальник ОВА Юрій Погуляйко.

«Вічна пам’ять та слава полеглим Героям-прикордонникам, а також усім військовим, які стали на захист своєї землі та віддали за неї своє життя, – зазначив очільник області. – Всім, хто в строю, бажаю міцного здоров’я та нехай Бог вас оберігає».

На жаль, 23 прикордонники з Волині загинули за незалежність нашої держави. Учасники заходу вшанували полеглих хвилиною мовчання та спільною молитвою, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Одні з перших, хто завжди приймав і друга, і недруга були прикордонники. Коли московити прийшли війною – перші, хто став на захист нашої батьківщини теж були прикордонники. Загинули наші найкращі сини і дочки», – сказав митрополит.

Також у відкритті пам’ятного знаку взяв участь перший командир Луцького прикордонного загону, генерал-лейтенант Аркадій Яворський. Він згадав, що у 2014 році дві групи військовослужбовців прикордонного загону вирушили у Донецьку та Луганську області захищати територіальну цілісність нашої держави.

«Це дуже вірний крок – поставити такий пам’ятник. Не комусь конкретному, а усім, хто воював за Україну, – сказав Аркадій Яворський. – Нехай пам’ять про тих, хто віддав своє життя буде завжди в нашій пам’яті».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися