У Луцьку засудили освітянку за колабораціонізм
Україна

У Луцьку засудили освітянку за колабораціонізм

15 вересня 2023, 11:07
0
1
Сподобалось?
1

СБ України встановила, що 46-річна жителька Волновахи Донецької області в умовах воєнного часу добровільно перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами.

До повномасштабного вторгнення рф вона була заступницею директора однієї з шкіл у Волновасі. Після окупації частини Донеччини російськими військами освітянка добровільно зайняла посаду заступника директора по виховній роботі у незаконно створеному закладі освіти ­– «муніципальному бюджетному освітньому закладі «Волноваська школа №5 т.зв. «міністерства освіти і науки днр» окупаційної адміністрації держави-агресора.

Також колаборантка брала участь в агітаційних заходах та роздавала відеокоментарі, в яких виправдовувала агресію загарбників з рф та насаджувала українським дітям ворожі російські наративи.

Слідчі СБУ Волині заочно оголосили колаборантці про підозру та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.

Суд визнав зловмисницю винуватою за ч. 3 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колабарантка отримала покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в освітніх закладах незалежно від типів та форм власності, органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах державної чи комунальної влансгості та займатись освітньою діяльністю на строк 15 років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися