На Волині серійний шахрай видурив у пенсіонерки 70 тисяч гривень
Україна

На Волині серійний шахрай видурив у пенсіонерки 70 тисяч гривень

15 листопада 2023, 12:01
0
0
Сподобалось?
0

Довірлива волинянка, не перевіряючи інформацію, віддала зловмиснику всі заощадження, які мала, адже їй сказали, що «донька за кордоном потрапила в ДТП».

Завдяки злагодженій і чіткій роботі працівників відділу кримінального аналізу та оперативників карного розшуку шахрая затримали вже за кілька годин.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Подія трапилась учора, близько 13 години. 84-річній жінці зателефонували з невідомого номера та повідомили, що негайно потрібні кошти, адже її дочка потрапила в аварію і перебуває в тяжкому стані. Не перевіривши інформацію та не зателефонувавши дочці, лучанка винесла гроші незнайомцеві, сподіваючись зарадити ситуації таким чином. Той узяв кошти і швидко покинув місце події.

Отямившись, пенсіонерка звернулась до сусідки, аби та допомогла зв’язатись з поліцією.

Працівники відділу кримінального аналізу ретельно проаналізували відео з камер спостереження та прослідкували маршрут зловмисника. У лічені хвилини вони встановили дані особи. Також разом з оперативниками з’ясували, де у Луцьку зупинявся фігурант. У результаті оперативно-розшукових заходів, близько 17 години, місце перебування зловмисника встановили: він уже перебував на залізничному вокзалі, очікуючи потяг та сподіваючись покинути наше місто, прихопивши значну суму чужих грошових коштів.

Однак цьому завадили співробітники поліції, затримавши його в порядку ст. 208 КПК України, тож тепер він очікує підозри в ізоляторі тимчасового тримання. Гроші вилучили та повернуть власниці. Щоправда, фігурант 10 тисяч гривень встиг витратити на придбання мобільного телефона: його також вилучено.

Зловмисникові – 27 років, він з Дніпра. Відомо, що вже має кримінальне минуле: нині його судять одразу за двома статтями Кримінального Кодексу – участь у злочинній організації (ч.2 ст.255 ККУ) та шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах чи організованою групою (ч.4 ст.190 ККУ). У складі групи осіб, таких же шахраїв, молодик промишляв на території Одещини, але вийшов під заставу.

Тепер слідчі оголосять йому підозру за ще однією статтею, після чого в суді обиратимуть запобіжний захід – тримання під вартою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися