«Укрпошта» оголосила найкращі поштові марки 2023 року
Україна

«Укрпошта» оголосила найкращі поштові марки 2023 року

25 січня, 12:34
0
0
Сподобалось?
0

Найкращою поштовою маркою України 2023 року стала марка «Вічна пам’ять!», випущена в День пам’яті загиблих захисників України. А найкращим поштовим блоком стали «Українські колядки в Києво-Печерській лаврі», повідомили у прес-службі «Укрпошти».

Як повідомляється, впродовж минулого тижня прихильники українських поштових мініатюр голосували за найкращі поштові випуски 2023 року у двох номінаціях: «Найкраща поштова марка» і «Найкращий поштовий блок». Загалом на голосування винесли 10 художніх марок та 8 поштових блоків, випущених «Укрпоштою» у 2023 році.

За підсумками всеукраїнського голосування найбільшу кількість голосів та, відповідно, звання «Найкращої поштової марки України 2023 року» отримала мініатюра «Вічна пам’ять!». Її було презентовано 29 серпня у День пам’яті загиблих захисників України.

Ескізом до марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба» (2016 р.). На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій. Частину коштів від продажу марки поштовий оператор передає на підтримку сімей військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну.

На центральній марці блоку зображено колядників у святковому народному вбранні. Дія відбувається на тлі головного іконостасу Успенського собору, який відтворено на полях поштового блоку.

По обидва боки іконостасу зображені засновники Києво-Печерської лаври – Преподобні Антоній і Феодосій Печерські. На двох інших марках змальовано будівлю Успенського собору. На одній марці – храм, відтворений на основі гравюри 1623 року з книги «Бесіди Святого Івана Золотоуста». Це перше відоме зображення Успенського собору, яке дійшло до наших днів. На іншій марці — сучасний храм. Автор блоку – заслужений художник України Миколай Кочубей.

В «Укрпошті» зазначили, що улюбленими марками українців також стали: «Винищувачі зла» Максима Паленка, блок «Воїни світла. Воїни добра» Олександра Нікітюка, та марка «ПТН ПНХ».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися