Бойовики, посилені російськими розвід групами, перейшли у масований наступ і хотіли оточити Щастя
Україна

Бойовики, посилені російськими розвід групами, перейшли у масований наступ і хотіли оточити Щастя

20 жовтня 2014, 15:41
1
0
Сподобалось?
0

Вчора українським військовим вдалося зірвати задум терористів, метою якого було оточення міста Щастя з двох боків.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, у першій половині дня 19 жовтня наші військові здійснили зачистку територій у районі Смілого. Ці упереджувальні заходи зупинили масований наступ бойовиків на блокпост у цьому районі. Бойовики застосовували танки та міномети, а також велику кількість живої сили. Метою наступу був прорив та захоплення плацдарму на лівому березі річки Сіверський Донець з подальшим охопленням міста Щастя з заходу.

Водночас на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» уперше за півтора місяці спробу прориву зробила диверсійно-розвідувальна група з території Росії. У разі успіху терористи виходили б до району міста Щастя з північного сходу.

Однак біля Смілого завдяки проведеній зачистці та завчасно отриманому підкріпленню наші військові завдали ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Артилерійським вогнем у відповідь танки ворога було підбито. Наступ терористів захлинувся, бойовики були змушені відійти. Усі позиції залишаються під контролем наших силовиків. На жаль, під час масованих обстрілів та жорстких боїв на цій ділянці наші військові зазнали втрат. Загинув один боєць батальйону «Айдар», один військовий 92-ї бригади та ще декілька бійців інших підрозділів Збройних Сил України, які тримали блокпост. Точна кількість втрат наразі уточнюється.

Водночас прикордонники запобігли проникненню на територію України російських диверсантів. Зокрема, було відкрито вогонь на ураження по групі з 14 озброєних осіб, які порушили державний кордон України. Диверсанти змушені були повернутися на територію Росії. Втрат серед прикордонників немає.

Завдяки героїчним діям наших військових фактично вдалося завадити захопленню терористами Луганської ТЕС, яка забезпечує електрикою більшу частину Луганської області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Dfyj
    Dfyj

    брехня

    20 жовтня 2014, 21:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися