У лікарні вже пів року живуть китайські немовлята
Чернівці

У лікарні вже пів року живуть китайські немовлята

20 серпня 2022, 15:35
0
0
Сподобалось?
0

А батьки чекають ДНК-експертизи

Відомий чернівецький активіст Сергій Качмарський розповів у соцмережах зворушливу історію про двох немовлят-китаянок, які народилися в Україні від сурогатних матерів. Їх намагалися перевезти через кордон, але митники затримали підозрілих осіб. А що робити з малюками? Їх тимчасово передали у Чернівецьку обласну дитячу лікарню. І вже кілька місяців батьків цим дівчаткам заміняють медпрацівники.

Що таке сурогатне материнство?

Відомо, що щороку послугами сурогатного материнства у світі користуються тисячі пар, які через різні причини не можуть стати батьками. Тоді наймають здорову молодицю, яка виношує дитя. Сучасна наука дійшла до того, що може перенести ембріон, отриманий заплідненням яйцеклітини матері та спермою батька, у порожнину матки іншої жінки. Простіше кажучи, геть чужа особа дев’ять місяців ходить вагітна, а потім народжує маля, яке віддають батькам. Весь період вагітності за нею спостерігають лікарі, здмухують пилинки, дають вітаміни, щоб з дитинкою було все гаразд, адже коштує вся ця процедура дуже дорого. На одному із сайтів я знайшла оголошення про те, що сурогатним матерям платять від 19 до 30 тисяч доларів при укладенні спеціального договору. Відомо, що багато знаменитостей стали батьками таким чином. Наприклад, Галкін з Пугачовою зізналися, що ніколи не бачили жінку, яка народила їм дочку Лізу і сина Гаррі. Ірина Білик теж відверто заявила, що її син Табріз – від сурогатної матері, бо у 45 літ співачка не збиралася сама народжувати, а дітей з чоловіком хотіли.

Порівняно з іншими країнами, у нас розцінки на сурогатне материнство нижчі, тому й іноземці звертаються за такою специфічною допомогою до українок. Напевно, саме так з’явилися на світ маленькі китаянки, про яких хочемо розповісти.

Небайдужі принесли потрібні речі

– Ще до війни на чернівецькій митниці було затримано групу людей, які перевозили цих діток, – розповідає у відеозверненні Сергій Качмарський. – Можливо, це були діти, яких народили сурогатні мами. Хтось за кордоном оплатив це. Але щось пішло не так, і групу затримали. А дві маленькі дівчинки-китаянки Міа та Ліа тепер перебувають у Чернівецькій обласній дитячій лікарні. Вони опинилися у чужій країні серед чужих людей. І яке у них майбутнє, знає лише один Бог.

Чоловік дуже перейнявся долею маленьких дівчаток та ініціював для них збір необхідних речей. Оскільки сам теж є батьком, то першим віддав яскраві сукні та комбінезончики своєї донечки. Згодом небайдужі чернівчани принесли стільчик для годування, підгузки та дитяче харчування. Ми зателефонували до керівника цього медичного закладу Василя Павлюка, щоб дізнатися, як живеться маленьким іноземкам у лікарні.

– Так, наші працівники піклуються про них, – підтвердив Василь Орестович. – З дівчатками усе гаразд. Зараз готуються юридичні документи, щоб передати їх батькам, які живуть за кордоном. Детальнішу інформацію я не маю права надавати.

А Сергій Качмарський, який переймається долею китаянок, додав, що нині чекають результатів тесту ДНК, щоб підтвердити батьківство.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися