На Прикарпатті і Тернопільщині дітей без щеплень від кору не допускатимуть у школи та садочки
Івано-Франківщина

На Прикарпатті і Тернопільщині дітей без щеплень від кору не допускатимуть у школи та садочки

29 вересня 2017, 18:32
0
0
Сподобалось?
0

На початок вересня в Україні зареєстровано 1627 випадків кору, двоє дітей в Одеській області померли. Найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській (747), Одеській (589) та Тернопільській (70) областях. Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований проти кору.

Ситуація з кором викликала занепокоєння Уряду і на нараді у Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка було прийнято рішення про недопущення дітей, які не мають щеплення проти кору, у навчальні заклади у трьох областях з найбільшою кількістю захворілих – на період спалаху захворювання до того моменту, поки вони не отримають всі потрібні дози вакцини за календарем. З початком навчального року ризик масового поширення інфекції значно збільшується.

Про це інформує Міністерство охорони здоров’я.

«Закликаємо батьків в усіх областях України, не лише там, де реєструються спалахи, вакцинувати дітей, щоби вберегти їх від цього небезпечного захворювання. Для захисту від кору, згідно з календарем щеплень в Україні, необхідно отримати дві дози вакцини КПК. Якісна і безпечна вакцина проти кору, паротиту та краснухи (виробництва ГлаксоСмітКляйн, Бельгія) наявна в усіх областях у достатній кількості.

До уваги батьків дітей віком від одного до дев’яти років – якщо ви пропустили першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичної установи та зробіть безоплатне щеплення якомога швидше. Тим дітям, яким скоро виповнюється 1 рік або 6 років, важливо зробити щеплення за календарем щеплень. Вакцинуватися рекомендується також і дорослим, які не мали щеплення проти кору, придбавши вакцину за власний кошт», – йдеться у повідомленні МОЗ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися