На Франківщині розлючений натовп напав на жінку з дитиною, бо їм здалося, що вона  «навідниця ТЦК»
Івано-Франківщина

На Франківщині розлючений натовп напав на жінку з дитиною, бо їм здалося, що вона «навідниця ТЦК»

8 лютого, 16:26
0
0
Сподобалось?
0

У селі Космач, що на Франківщині, місцеві мешканці заблокували автомобіль жінки з 6-річною донькою та побили їх, бо вважали, що вона приїхала шпигувати за їхніми чоловіками, щоб "здати" їх військкомату.

Про це потерпіла Іванна Ванджурак розповіла на своїй сторінці у Facebook.

За словами жінки, після нападу у неї струс мозку, а в дитини – забій носа.

Іванна Ванджурак розповіла, що їхала на пошту в Космачі. В центрі села машину зупинив натовп розлючених жінок. Зі слів потерпілої, деякі з них були напідпитку, у них були дубинки, битки, різні металеві "штуки". Після розмови та перевірки телефону потерпілої натовп спочатку відпустив жінку.

"Я їм пояснила, що їду з дитиною на нову пошту, і що я місцева із сусіднього села, вони з наїздом сказали, щоб я показала свій телефон, чи я їх там не знімала, я зразу взяла в руки телефон і одній жіночці все показала, вона побачила, що там нічого немає, і сказала – ну нехай їде поки їде… І тут вони мене з горем пополам відпустили, хоча рух був на дорозі сильно перекритий цим натовпом…" – розповіла Іванна.

Проте коли жінка вже поверталася з пошти тією самою дорогою, її автівку знову зупинили і почали говорити, що вона – "навідниця" військкомату.

"Всі ці люди просто їдуть на мою машину, я встигла замкнути двері і відкрила вікно, і декілька осіб почали мене знову питати, хто я така, що я точно не місцева, бо вони мене не знають, і що я навідниця воєнкому!!! Що я приїхала до них у село здавати їх і здавати їхніх чоловіків. І це було вже з криками, з погрозами та матами в мій бік сказано… І тут почалося все пекло. Вони почали бити машину (трясли так машиною, хотіли машину перевернути), почали витягувати мене через вікно, виривати мені волосся і вирвали ключі з машини, вони хотіли всіма способами витягнути мене з машини, я почала кричати, що в машині дитина, надіялася на хоть якусь людяність, але одна жіночка запхала биту у вікно і дала в голову дитині, в той час як інша мене тримала за волосся і я нічого просто не могла зробити", – розповіла вона подробиці нападу.

За словами жінки, потім звідкись узялись дві її знайомі та односельчанки. Вона впустила їх до машини, одна взяла дитину на руки і почала прикривати собою, інша допомагала вибратися з рук натовпу.

"Потім вони якось відчинили з мого боку двері і хотіли мене витягнути, я навіть уявити не можу, що б тоді було. В один момент один вуйко закричав, що всі сюди, це не та машина, яка нам потрібна була, ми попутали! І ззаду приїхала інша машина і вони, так би мовити, переключилися на ту машину", – зазначила Ванджурак.

Реакція поліції

В поліції Івано-Франківської області наразі з'ясовують обставини інциденту.

"6 лютого на лінію 102 надійшло повідомлення про конфлікт за участі місцевих мешканців у селі Космач. На місце негайно виїхали керівництво обласної, районної поліції та слідчо-оперативна група. Поліцейські з’ясували, що мешканці отримали неправдиву інформацію, яка була розповсюджена по локальних групах у соціальній мережі. Близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулися сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Вони були доправлені до місцевої лікарні", – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели з мешканцями роз’яснювальні бесіди й невдовзі люди розійшлися. Наразі очікуються результати експертиз від медиків, після чого буде вирішено питання щодо надання правової кваліфікації події.

“Мене ледь інсульт не вхопив”

На Прикарпатті, у селищі Космач, близько сотні людей перекривали дорогу, щоб не пропустити машини з ТЦК, фейкове повідомлення про нібито появу яких з'явилося в місцевих соцмережах.

Про це розповів голова Космацької громади Дмитро Мохначук, повідомляє “Укрінформ”.

“Сотня людей була точно. Я їх заспокоював. Потім приїхав начальник поліції і вони розійшлись. То був вечір. У хаосі я не міг нікого розгледіти… Були місцеві. Жінок було дуже багато. Я ледь їх заспокоїв. Чому вони перекривали дорогу? Там у місцеву групу (соцмережі — ред.) хтось кинув повідомлення, що їдуть 6 машин з ТЦК, але це було фейком. Попри це, жінки збіглись, бо наче дуже багато машин їде виловлювати чоловіків. Ми про це нічого не знали. Для керівництва громади це справжній шок. Таких настроїв в нас ніколи не було”, — розповів Мохначук.

Він зауважив, що коли приїхав на місце події, то водійки з шестирічною дитиною, яку побили місцеві, вже не було.

“Люди кричать, що то була провокація… Мене після цього інциденту ледь інсульт не вхопив і я пішов на лікарняний”, — додав голова ТГ.

За його словами, учора у Космачі місцеві депутати збирались і обговорювали інцидент. Тепер планують провести ще ряд зустрічей з представниками поліції та районної адміністрації.

На запитання, як особисто він ставиться до такого протесту людей, запевнив, що однозначно негативно.

“Так, я знаю, що людям накипіло, але таке спровокувати… Хто це спровокував, нехай розбираються спецслужби”, — зазначив Мохначук.

За його словами, від початку війни з Космацької громади на фронті пішли служити близько сотні людей, загинули шість героїв. Нині на передовій оборону тримають більше 60 військових з Космацької ТГ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися