Львівщина

Львів випускає і постачає в РФ комплектуючі до... військової техніки

5 травня 2014, 19:15
4
0
Сподобалось?
0

 

Несподівану заяву зробив депутат Львівської міської ради Василь Горон. Він запевняє: Львівське державне підприємство ЛОРТА й інші подібні українські підприємства навіть в умовах агресії продовжують постачати в Російську Федерацію військове устаткування, пише Гал-інфо. Останні поставки зі столиці Галичини були зроблені у квітні.

Мова про комплектуючі високотехнологічного озброєння, що використовують збройні сили РФ, а саме, про електроніку, авіоніку, складну високоточну механіку та двигуни для ракетної та авіаційної технік.

«Росія випускає лише, як правило, корпус та вибуховий заряд. Припинення цих поставок призведе до колапсу оборонної системи РФ, а вихід України з договору про збереження держтаємниці, яку становлять технологічні параметри функціонування цих комплектуючих озброєнь, уможливить продаж цих документів третім особам, що зумовить повну беззахисність РФ перед озброєннями іноземних держав», - сказав депутат.

Василь Горон зазначив: «Дивним щонайменше є те, що на Львівському державному заводі ЛОРТА, що у Львові, продовжують випускати такі вироби, як БРТС9, 9С477, 9С485, М2 та інші, без яких оборонка агресора може стати просто нефункціональною, а якщо противники отримають технологічну документації, то це матиме катастрофічні наслідки».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • 666
    666

    ... названы ники изделий ... а вот про техническое их назначение-применение автор ни в зуб ногой ... зуб даю ...

    5 травня 2014, 20:00
    Відповісти
  • 777
    777

    Львів ніколи не випускав механіку та двигуни для ракетної та авіаційної технік.

    5 травня 2014, 23:15
    Відповісти
  • 111
    111

    Лорта давно не працює.

    6 травня 2014, 16:11
    Відповісти
  • Ігор
    Ігор

    Працював на ЛОРТІ інженером-конструктором до 1994р. Все військове виробництво там вже давним-давно згорнуте, завод фактично розбазарено. Давно вже немає спеціалістів, які можуть освоїти випуск такої продукції. По моїм відомостям, на сьогодні працюють тільки декілька невеликих цехів, які випускають ЗІПи для раніше випущеної техніки (в основному це були різні РЛС та космічна техніка). Ніяких бойових систем (крім РЛС ППО), тим більше для спорядження боеприпасів, чи систем наведення завод ніколи не випускав і навряд чи міг налагодити випуск при відсутності інженерів. Завод ніколи не випускав авіоніки, високоточної механіки а тим більше двигунів (це взагалі нонсенс)! таке враженн, що автор статті чув дзвін, та не знає звідки він, або молодий журналіст в погоні за фейковою сенсацією!

    6 травня 2014, 16:15
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися