Наталія НИКОНЧУК, власниця сімейної молочної ферми
Рівненщина

Перша сімейна молочна ферма на Рівненщині

3 березня 2018, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

Ферма розташована у селі Стара Мощаниця Здолбунівського району в обійсті тамтешніх господарів Наталії й Василя Никончуків. Донедавна вони мали двох корів. Ще одну купили за власний кошт, а сім отримали завдяки благодійному фонду «Любіть Україну» та кластеру «Натуральне молоко», у який об’єдналося декілька сільгосппідприємств Львівської, Тернопільської та Рівненської областей. Вони ж дали й сучасний доїльний апарат та холодильну установку німецького виробника об’ємом 700 літрів. Нове фермське приміщення постало за декілька місяців. Загалом на відкриття свого «Відродження» (так Никончуки назвали ферму) вони скористалися наданим кредитом у сумі 166 тисяч гривень терміном на чотири роки під 15 відсотків.

За перший робочий день у «Відродженні» отримали 254 кілограми молока, і його на переробку забрало ТОВ «Радивилівмолоко».

Голова правління благодійного фонду «Любіть Україну» Михайло Корилкевич зазначив, до кінця нинішнього року кластер «Натуральне молоко» планує відкрити ще одну сімейну молочну ферму в Здолбунівському районі. А наступного – не менше двадцяти ферм по усій Рівненщині. Тоді можна буде розпочати діалог з канадським урядом про залучення коштів на подальший розвиток цього проекту. Зрештою, уже втілений проект теж перейняли з Канади.

Сергій НОВАК,  Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися