На Тернопільщині чоловік створив фейкову міськраду: подробиці
Тернопілля

На Тернопільщині чоловік створив фейкову міськраду: подробиці

2 лютого, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

У Тернополі викрили організатора фейкового органу місцевого самоврядування, де видавали фальшиві військові квитки для уникнення мобілізації.

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

За інформацією правоохоронців, прибічник так званого народовладдя створив у Тернополі альтернативний «орган місцевого самоврядування».

Фігурант видавав своїм однодумцям «військові квитки» від імені фейкової організації. Зовні підробки були схожі на військово-облікові документи встановленого зразка і їх використовували для ухилення від мобілізації.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність жителя Тернополя. Він створив фейкову організацію та виготовив для неї печатку й інші необхідну документацію.

За даними слідства, чоловікам призовного віку, які підтримували організатора, видавали фальшиві військові квитки. Підробки було важко відрізнити від оригіналу. Правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили печатки, посвідчення, військові квитки й інші документи, пов’язані з діяльністю незаконно створеної організації.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Санкція першої статті передбачає обмеження волі на строк до 4 років або позбавлення волі на строк до 3 років, а другої статті — обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк. Нині триває досудове розслідування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися