Вінничина

Селяни відібрали у фермера врожай, бо не хотів ділитися «хлібом» з бійцями АТО

4 серпня 2014, 22:18
0
0
Сподобалось?
0

 

На Вінниччині - скандал: селяни ополчилися проти фермера, який, попри обіцянку, не віддав врожай для потреб бійців АТО.

Так жителі села Дзигівка Ямпільського району на Вінничині тиждень охороняють поля з пшеницею, соняшником та кукурудзою. Вони вимагають у фермера продати урожай і гроші віддати на АТО.

«13 літ ці поля використовували незаконно. Колишній підприємець захопив 300 гектарів землі і вирощував на ній врожаї. За весь час жодної допомоги ні на сільраду, ні на розвиток села не отримали. І зараз бізнесмен не збирався нічого давати. Але люди збунтувалися, як з села забрали 100 хлопців в АТО. До того ж, наші хлопці служать в 9 батальйоні та батальйоні «Айдар». Ми попередили власника, що цього року всі гроші за урожай він перерахує на війну. Ввечері провели збори, підписали договір, а зранку вже на полях урожай збирали комбайни», повідомляє «Високий Замок».

Люди перегородили дорогу техніці, змусили скинути все добро на свої машини й вивезли на склад до іншого фермера. Там влаштували цілодобове чергування, доки не дозберуть решту врожаю (кажуть, ще на полях лишилося 120 гектарів соняшника і 60 кукурудзи). Селяни готові, продавши зернові, розрахуватися з працівниками по зарплаті, а всю виручку віддати на придбання касок і бронежилетів. Кажуть, купуватимуть усе необхідне для окремих бійців персонально, а не перераховуватимуть кошти на так звані благодійні фонди.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися