55 військових 51 ОМБР представлені до державних нагород, але нагороджувати їх не поспішають
Волинь

55 військових 51 ОМБР представлені до державних нагород, але нагороджувати їх не поспішають

26 жовтня 2014, 09:05
0
0
Сподобалось?
0

55 військовослужбовців 51 окремої механізованої бригад из Володимира-Волинського представлені до державних нагород. Шість із них посмертно. Але нині процесс з оформленням документів штучно затягується. Так вважають волонтери 51 ОМБР.

«Щодо відстоювання доброго імені бригади та успіхів у цьому напрямку.

Якщо раніше подання до державних нагород бійців 51-ї бригади командувач сухопутних військ Пушняков просто відфутболював (ну, не подобається йому бригада), то зараз відбувається затягування процедури із великою кількістю уточнень і т. д.

У результаті піврічної війни, величезної кількості загиблих, поранених, а також геройських вчинків НА СЬОГОДНІ МАЄМО:

55 героїв представлено до державних нагород (із них 6 посмертно). І лише на одну людину підписаний нагородний лист- Віктору Хмелецькому про нагородження орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня (посмертно)», - написав у Фейсбук волонтер бригади Костянтин Зінкевич.

За офіційними даними за півроку бойових дій на сході України полягло 92 військовослужбовці 51 ОМБР, 360 отримали поранення, 46 досі знаходяться у полоні, доля ще 92 - туманна і їх вважають безвісти зниклими.

Також Костянтин Зінкевич наголошує на проблемах, які нині накопичилися у бійців бригади з точки зору оформлення різного роду документів.

«108 військових бригади визволені з полону. Тут теж юридичний казус... Люди, які зазнали знущань і тортур можуть не отримати усіх звань та соціальних статусів, бо по документах у нас нема війни, тому вони лише незаконно були позбавлені волі невідомими особами. І якщо з цими хлопцями хоч якось можна буде «утрясти» їхні документи, то є ще одна категорія наших хлопців.

Це бійці, які втікли з полону. Я знаю таких достатньо. У них проблем не менше і з психікою, і з адаптацією. Але цього у жодному документі не зазначено. Над ними так само знущались, вони заглядали у вічі смерті, на їхніх очах добивали їхніх товаришів, але згідно паперів вони просто приїхали із бригадою зі сходу у Володимир-Волинський. Соціально у вигляді хоча б статуса учасника бойових дій вони не захищені.

404 солдати зараз у госпіталях, 288 чоловік ще не з'явились у в/ч після повернення додому (хоча 914 приїхали). А ще є 200 хлопців, які «зависли» на шляху ГОСПІТАЛЬ-В/Ч або навпаки. І я, і командири це розуміють, але тим не менше їхній юридичний статус із кожним днем усугубляється. Краще йти на розмову з командиром бригади. Думаю, він по-батьківськи шкоди не зробить нікому», - резюмує волонтер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися