У Луцьку модернізували котельню для двох медзакладів
Волинь

У Луцьку модернізували котельню для двох медзакладів

27 жовтня 2014, 15:25
0
0
Сподобалось?
0

В обласному центрі розпочалася модернізація однієї з котелень ДКП «Луцьктепло», яка подає тепло та гарячу воду в обласний госпіталь для інвалідів війни та  центр первинної медико-санітарної допомоги №3. Там встановили сучасний котел, що працює на твердому паливі. Обладнання, потужністю 0,22 кВт цілком задовольнятиме потребу закладів у гарячому водопостачанні у літній період та спростить запуск усієї системи на початку опалювального сезону.

Як розповів директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук, це лише перша черга робіт з енергозаміщення на цьому об'єкті. Вартість твердопаливного котла, виробленого волинським підприємством «Волинь-Кальвіс», становить 400 тисяч гривень, загальний обсяг інвестицій в модернізацію котельні становитиме понад один мільйон. Її оновлення, за словами Олександра Киричука, дозволить повністю відмовитися від споживання газу на об'єкті.

Як розповів директор ТзОВ «Волинь-Кальвіс» Анатолій Понікарчук, обладнання - цілком автоматизоване, не потребує постійної присутності працівників. Окрім того - екологічно чисте, адже застосування тирсових пелет в якості палива мінімізує шкідливі викиди в атмосферу. А економія ресурсів сягає 30-40%.

Цьогоріч передбачається реконструкція 10 котелень закладів бюджетної сфери та шість котелень підприємств теплоенергетики. Також заплановано за рахунок приватних інвесторів провести модернізацію 20 газоспоживаючих котелень із встановленням твердопаливних котлів.

Також цьогоріч Волинь з держбюджету отримала 12 мільйонів гривень на енергозаходи, гроші спрямовані у райони області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися