Волинські самооборонівці хочуть помиритися із «правими»
Волинь

Волинські самооборонівці хочуть помиритися із «правими»

18 грудня 2014, 22:45
0
0
Сподобалось?
0

Центр протидії корупції Самооборони майдану нещодавно запрацював на Волині. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили Богдан Рущинський, Андрій Хведчак та Анатолій Сковера. За словами останнього, за досить короткий час вдалося зібрати чимало скарг громадян на неправомірні дії працівників різних структур. Тож роботу Центру поділили на чотири напрямки: лісовий, митний, освітянський та медичний. Членами організації, каже Анатолій Сковера, стали навіть колишні правоохоронці та працівники фінансової сфери. Коротко розповів про проблеми та напрацювання по кожному з напрямів.

Втім журналісти чи не найбільше цікавилися проблемою незаконного видобутку бурштину в області та нещодавнім конфліктом, який трапився на бурштинових копальнях у Маневицькому районі. Нагадаємо, тоді під час суперечки між Самообороною та «Правим сектором» використовувалася зброя. На що Андрій Хведчак відповів: зі старателями, які орудують у «злачних» лісах, вони борються ще з квітня цього року.  Однак, переконує, подолати проблему на місцевому рівні нереально, слід прийняти відповідне законодавство. Зізнається, чув від людей, що незаконний бізнес нібито «кришують» правоохоронці. Однак, каже Андрій, чуткам не довіряє.

Ситуацію ж, яка трапилася 12 грудня на родовищі, Андрій Хведчак називає смішною. Розповідає, представники «Правого сектору», зупинивши бус, думали, що в ньому везуть помпу для миття каміння. Однак там виявилися двоє людей із "Самооборони". Мовляв, збройну суперечку між двома організаціями змоделювали певні структури, аби посіяти між ними ворожнечу. Щоб залагодити конфлікт, координатор "Самооборони майдану Волині" хоче зібрати усіх учасників непорозуміння на переговори.  

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися