На Волині громадські інспектори затримали у лісі групу браконьєрів з начальником районного відділу ДАІ
Волинь

На Волині громадські інспектори затримали у лісі групу браконьєрів з начальником районного відділу ДАІ

9 січня 2015, 22:23
1
0
Сподобалось?
0

Громадський інспектор виявив у рожищенських лісах групу браконьєрів з десяти осіб. Серед них був й капітан міліції, керівник ДАІ, який немав необхідних дозвільних документів мисливця.

Про інцидент повідомив редакцію Інформаційного агентства "Волинські Новини" громадський інспектор Леонтій Рудчик.
«Біля села Валер'янівка, Рожищенського району, я затримав у лісі групу браконьєрів біля 57-го квадрату. Я пред'явив посвідчення. На мою законну вимогу громадського інспектора, документів на право полювати мені ніхто не показав. Нагадаю, для того, аби полювати в лісі, треба мати 5 дозвільних документів: мисливський квиток обласного управління лісомисливського господарства, мисливський квиток Українського Товариство мисливців і рибалок, карточку добутої дичини, відстрілочну карту й ліцензію на право полювання», - пояснює Леонтій Рудчик.

 додає, що йому і його товаришам почали погрожувати.
«Із тих 10 людей ніхто документів не мав, більше того - погрожували. Мене питали, чи в мене ще не стріляли, чи хату палили. В цій групі був виконувач обов'язків начальника ДАІ Рожищенського району пан Кропива, капітан міліції. Зі мною були двоє чоловіків. Він почав їм погрожувати, використовуючи нецензурну лексику. Також затримані не показали жодних документів на собак: з ними були 4 пси. Коли я поїхав додому, Кропива подзвонив наряду ДАІ й вони мене зупинили на дорозі. Не представившись, почали говорити, що я вилучив там документи. Я ж відповів, що значить у мене є на це право, показав своє посвідчення громадського інспектора й пояснив, що займатися мисливством - це не компетенція ДАІ. От чим займається наша доблесна міліція...», - розповідає громадський інспектор.
Як розповідає Леонтій Рудчик, в одного з браконьєрів вдалося вилучити документи, чоловік не чинив супротиву. Після цього, громадський інспектор написав доповідну начальнику ВОУЛМГ й документи повернули горе-мисливцю.
Щодо цього правопорушення, то Рудчик звернувся у внутрішню безпеку МВС, де, каже, підтвердили особу Кропиви, який тоді був на полюванні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Юрій
    Юрій

    Хоть би одного посадили...

    9 січня 2015, 23:04
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися