На Волині б’ють на сполох через перенесення бібліотеки із міста у село
Волинь

На Волині б’ють на сполох через перенесення бібліотеки із міста у село

21 січня 2015, 17:41
0
0
Сподобалось?
0

Колектив і батьки читачів Луцької районної бібліотеки для дітей б’ють на сполох через рішенням сесії Луцької районної ради про переселення бібліотеки за межі Луцька. Читальня функціонує у місті по вулиці Шевченка, 88 з початку свого заснування. Старе приміщення бібліотеки було знесено з умовою надання в новому приміщенні рівноцінної площі. Луцьким приладобудівним заводом на цьому місці в 1974 році побудовано житловий п’ятиповерховий  будинок, в якому для бібліотеки було виділено 100 метрів квадратних (для читачів – 90 метрів квадратних). У 2011 році бібліотека приватизувала свою частину приміщення. Нині ж бібліотеку переселяють у село Гірка Полонка Луцького району в приміщення  Будинку культури на набагато меншу площу (60 метрів квадратних), де вже успішно функціонує сільська бібліотека-філія.

На думку колективу та відвідувачів, це змусить бібліотеку скоротити свою матеріальну базу, погіршить її роботу. Тож колектив Волинської

обласної біблотеки для дітей а також батьки її маленьких читачів звернулися відкрити листами до громадськості та ЗМІ, аби висвітлити цю проблему.

«Бібліотека обслуговує 2 тис. користувачів, загальний фонд – 28 тис. примірників і є методичним центром по роботі з дітьми для 36 сільських  бібліотек-філій та Торчинської міської бібліотеки для дітей Луцького району. З переїздом районна бібліотека для дітей втратить своїх користувачів.

Бібліотека для дітей обслуговує книгою учнів загальноосвітніх шкіл № № 2, 3, 13 великої частини міста Луцька (райони Красного, Кичкарівки, вул. Львівської, Володимирської, Ковельської ) і є єдиною дитячою установою на даній території. Бібліотека знаходиться на першому поверсі, що зручно для обслуговування користувачів з особливими потребами.

В бібліотеці працюють безкоштовні гуртки для дітей, особливою популярністю користується ляльковий театр книги «Веселка», який діє з 1981 року. Налагоджена співпраця з сільськими школами – в бібліотеку на вистави приїжджають цілими класами діти з навколишніх сіл.

Як методичний центр, працівники бібліотеки допомогли організувати роботу лялькових театрів в п’яти сільських бібліотеках-філіях. Користувачі бібліотеки та бібліотек-філій беруть активну участь та стають переможцями обласних літературно-мистецьких акціях. 

Бібліотека має гарні напрацювання в минулому і хороший потенціал сьогодні, має сталих читачів і високопрофесійний колектив. Обов'язком влади і громадськості є зберегти та розвивати потужний дитячий культурно-інформаційний центр. Сподіваємося, що депутати Луцької районної ради прислухаються до нашої думки і приймуть правильне рішення», – йдеться у листі колективу.

Підтримало колективи районної бібліотеки для дітей також Волинське обласне відділення Української бібліотечної асоціації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися