У Луцьку хочуть відбудувати потужний телецентр у приміщенні кінотеатру «Батьківщина»
Волинь

У Луцьку хочуть відбудувати потужний телецентр у приміщенні кінотеатру «Батьківщина»

18 лютого 2015, 19:59
1
0
Сподобалось?
0

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик разом з іншими представниками обласної та міської влади оглянув приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина», що у Луцьку на П’ятничній гірці. Ще у 2004 році тут взялися облаштовувати потужний телецентр для ВОДТРК, та перебої з фінансуванням не дозволи втілити в життя грандіозний телевізійний проект для Волині.

У приміщенні коштом ВОДТРК встановлено дахову котельню, замінено сам дах над адміністративно-редакторською частиною будівлі, відремонтовано електрощитові, здійснено капітальний ремонт систем внутрішнього опалення апаратно-студійного комплексу, замінено вікна тощо. Що важливо – прокладено 12 ниток оптоволокна. За фінансової підтримки з обласної казни проведено частину будівельно-монтажних робіт. Якщо навіть вдасться реконструювати колишній кінотеатр під сучасний телецентр (а з поставкою обладнання обіцяє допомогти столиця), то необхідно ще й довести до ладу прибудоване адміністративно-редакційне приміщення, яке визнано аварійним.

На все, включно з обладнанням, потрібно 28 мільйонів гривень. Щоправда, за цінами 2013 року. Будівельні роботи, за підрахунками проектантів, два роки тому обійшлися би у 8,5 млн грн.

Луцький міський голова Микола Романюк запропонував, аби до спів фінансування долучилися усі районні та міські бюджети. Адже телецентр ВОДТРК забезпечуватиме інформацією усі куточки краю. Микола Ярославович запевнив, що переконувавтиме депутатів міськради підтримати будівництво цього об’єкту. Також у вигляді благодійних внесків можуть долучатися до проекту прості громадяни та бізнесмени. На думку Володимира Гунчика, це гарний шанс створити суспільного мовника на Волині.

За 10 днів обіцяють підготувати орієнтовний кошторис робіт.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • zirka
    zirka

    реальна паралельність.. в нас лишні гроші в бюджеті?? нема в шо вкинути?? нас нема війни?? і найбільша проблема -відсутність суспільного мовника?? чи треба терміново бабос відмити?? спитайте волонтерів, вони підкажуть, куди гроші вкидати.. соляра, любі мої, соляра...

    18 лютого 2015, 23:10
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися