Голова Волинсьої ОДА нагримав на голів райадміністрацій через незадовільну мобілізаційну роботу
Волинь

Голова Волинсьої ОДА нагримав на голів райадміністрацій через незадовільну мобілізаційну роботу

13 травня 2015, 16:32
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні відбулося засідання ради оборони Волинської області, на якому обговорювали виконання завдань 5-ї черги мобілізації. А з цим є чималі проблеми. Завдання 5-ї черги, враховуючи попередні «борги» (адже завдання 4-ї черги теж не були виконані на всі сто), – 954 військовозобов’язаних. Із них, за словами т.в.о. військового комісара обласного військкомату Романа Кулика, – 79 офіцерів. Також волиняни повинні поставити для оборони держави 22 одиниці техніки. Поки що ці параметри виконанні на 32 відсотки.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик у цьому сенсі назвав роботу голів райдержадміністрацій незадовільною.

Практично катастрофічною є ситуація у Володимир-Волинському районі, де завдання 5-ї черги виконано на 9%, в Іваничівському – 10%, Старовижівському – 14%, Луцькому – 15%, Турійському – 17%,  Ковельському – 18%. При цьому на Горохівщині ситуація зовсім інша: мобілізаційне завдання виконано на 92%. 85% виконання у Маневицькому районі.

Причини низьких показників мобілізаційної роботи банальні. Громадяни уникають отримання повісток та не з’являються у військкомати. Активніше розшуком ухилянтів мали б займатися правоохоронці, проте із понад тисячі подань на розшук знайдено лише 26 осіб.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися