На базі ковельської лікарні залізничників можуть створити ще один госпіталь для військових
Волинь

На базі ковельської лікарні залізничників можуть створити ще один госпіталь для військових

8 березня 2016, 09:04
0
0
Сподобалось?
0

Уже понад півроку триває епопея з вирішенням подальшої долі Вузлової лікарні станції Ковель, яка раніше утримувало ДТГО «Львівська залізниця». Однак нині фінансування з держбюджету припинене, тож майновим комплексом тепер опікуватиметься Волинська обласна рада. Минулого тижня у Ковелі відбулося виїзне засідання тимчасової контрольної комісії облради, яка перевіряє стан комунального майна в області.

Дещо дивує позиція залізничників, яка незмінна від початку переходу медустанови з державної власності у комунальну – нині вона на балансі Ковельської міської ради. Хоча їхнє відомство саме відмовилися від фінансування закладу, представники залізниці наполягають, аби лікарня, як і раніше, спеціалізувалася на обслуговуванні працівників залізничного транспорту, тільки тепер уже за кошти обласного бюджету.

Натомість на найближчій сесії депутати обласної ради будуть приймати звернення до Кабінету Міністрів України щодо утримання на балансі ПАТ «Укрзалізниця» - державного закладу «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» у 2016 році. Поки ж область має відшукувати власні резерви для утримання лікарні, в якій чимало приміщень та немалий колектив. Мінімально необхідна сума на рік – 11 мільйонів гривень. Нині розглядається варіант створення на базі медустанови ще одного госпіталю на 120 ліжок для військових, які беруть участь у бойових діях на Донбасі. Відповідну інформацію озвучив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця на зустрічі з представниками Спілки учасників АТО.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися