Легендарні ковельські веслярі зустрілися із владою Волині: що розказали
Україна

Легендарні ковельські веслярі зустрілися із владою Волині: що розказали

21 серпня 2023, 17:04
0
0
Сподобалось?
0

На чемпіонаті світу у Таїланді в Паттаї українська команда з із веслування на човнах «Дракон» стала просто легендою та продемонстрував справжню незламність української нації.

Адже, долаючи дистанцію в 2000 метрів, їхній човен «Дракон» затопило від хвилі суперників.

Тим не менше, спортсмени не здалися та, попри заборони рятувальників, продовжили змагання. Останні 200 метрів вони долали фактично повністю під водою.

До складу української збірної увійшли троє уродженців Ковеля Дмитро Назарук, Яків Дудка, Микола Яцюк з відомого клубу «Західний Вітер».

Голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко зустрівся зі славнозвісним ковельчанином Дмитром Назаруком, - повідомили у пресслужбі посадовця, пише Insider Media.

Як зазначив спортсмен, на змаганнях такого рівня дуже важливо гідно представити свою країну. І якщо раніше про Україну знали досить небагато, то зараз ситуація змінилася.

Дмитро був капітаном української збірною з веслування, він брав участь у кожному запливі. Зокрема, за 6 днів пройшов 18 дистанцій. Його головне завдання, як капітана, - не допустити паніки серед учасників команди, керувати чітко і до фінішу.

Зі своїм завданням Дмитро Назарук впорався на найвищому рівні, довівши міжнародній спільноті, що ми є нація сильних і незламних.

Видання Район.Ковель ексклюзивно поспілкувалося з капітаном команди, ковельчанином Дмитром Назаруком і розпитали про змагання і цей курйозний момент.

Він зазначає, що команда змагалась у категоріях 20ка чоловічий клас на дистанціях 200 метрів, 500 метрів, 1000 метрів 2000 метрів. Змагались також у категоріях 20ка мікс (10 чоловіків та 10 жінок в одному човні) на дистанціях 200 метрів, 500 метрів, 1000метрів, 2000 метрів. Дмитро, як капітан збірної України, змагався на усіх дистанціях.

Змагання тривали сім днів і на кожній дистанції потрібно було потрапляти у фінал, до прикладу, тих 1000 метрів можна було пройти три рази у попередній заїзд, напівфінал та фінал (якщо потрапив), адже у фінал потрапляло лише шість човнів з 20.

Українській команді вдалося потрапити у шести дисциплінах у фінал, де посідали 5-6 місце.

На дистанції 2000 метрів український човен почало заливати хвилею від сусідніх команд і зрештою човен пішов під воду, але спортсмени проявили свою стійкість і дійшли до фінішу, зайнявши шосте місце з дев'яти.

«Ми по дистанції боролись за 2-3 місце, дистанція 2000 метрів йдеться по колу (повороти на 500 метрів). І на останньому повороті нас почало заливати хвилею від сусідніх човнів. З кожним метром води ставало все більше і більше, поки човен повністю не занурився під воду. Однак він не тоне, оскільки в носовій частині та кормі є повітря)», – каже Дмитро Назарук.

«Я, як капітан, є відповідальним за проходження дистанції та роботи команди, тому я віддав наказ не покидати човен та веслувати до останнього і дійти до фінішу, щоб зарахували результат. Хоча судді, які супроводжували нас катером, наполягали, щоб ми зійшли з дистанції. Позаду нас йшла збірна США, і в них сталась така ж сама ситуація. Вони покинули дистанцію, повистрибували з човна», – розповів Дмитро Назарук про потонулий човен на змаганнях.

Загалом українські веслувальники на човнах «Дракон» здобули шість медалей та вразили всіх силою духу.

«Після трансляції на усіх телеканалах України це відео стає вірусним. У нас тепер в самих мурашки по шкірі та сльози на очах від такої підтримки. Дякую вам усім», – написав Дмитро у своєму сторіз в Інстаграмі.

Він також подякував команді.

«Ось і закінчився чемпіонат світу 2023. Я дякую усім, хто вболівав та хвилювався за нас. Я дякую своїм друзям-веслувальникам, з якими сиділи в одному човні. Чудова була робота», – каже капітан.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися