До масових крадіжок трансформаторного масла на Волині причетні копачі бурштину?
Волинь

До масових крадіжок трансформаторного масла на Волині причетні копачі бурштину?

23 березня 2016, 23:49
0
0
Сподобалось?
0

Цього року На Волині почастішали випадки крадіжок технічного масла з трансформаторних підстанцій. Лише в одному Ковельському районі було зафіксовано 13 випадків зливання оливи, загалом, це більше трьох тонн. У селі Хром’яків Ківерцівського району з цієї ж причини споживачі залишилися без світла. Подачу електроенергії відновлять лише за кілька тижнів. Такі ж випадки енергетики зафіксували в Любешівському, Луцькому, Турійському, Ковельському і Ратнівському районах.

У зв’язку з цим у ПАТ «Волиньобленерго» б’ють на сполох. Працівники підприємства намагаються якнайшвидше відновити роботу обладнання. Однак через часті крадіжки вичерпано річний запас трансформаторної масла. Для того, щоб поновити їх, ПАТ «Волиньобленерго» необхідно проводити додаткові тендерні процедури. А трансформатори, що вийшли з ладу внаслідок крадіжок, потрібно демонтувати, завозити на ремонтну базу у Володимир-Волинський. Пізніше знову заливати масло, і, таким чином, споживачі, які живуть у тих населених пунктах, де зливають оливу, можуть залишатися без електрики тиждень-два, а іноді більше як місяць.

Днями голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до правоохоронців з проханням пришвидшити розслідування кримінальних проваджень про викрадення трансформаторного масла. Він припустив, що до такого мародерства причетні нелегальні копачі бурштину. Про це йдеться в розповсюдженому офіційному зверненні голови ОДА.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися