«Мав їхати на фронт – а сяде за крадіжку»: у Луцьку чоловік отримав 5 років тюрми, але проситься на фронт
Волинь

«Мав їхати на фронт – а сяде за крадіжку»: у Луцьку чоловік отримав 5 років тюрми, але проситься на фронт

20 жовтня 2023, 09:38
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку засудили Михайла Будника до п'яти років позбавлення волі за крадіжку двох тисяч гривень, бензокосу та електричну болгарку, проте усі інструменти та більшу частину коштів власники вже отримали назад.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік у своєму злочині щиро розкаюється, проте такий вирок отримав через те, що вже не вперше скоює злочини та притягується до відповідальності. Пана Михайла уже двічі ув'язнювали, щоправда, останнього разу він вийшов раніше через хорошу поведінку.

Перед тим, як потрапити за ґрати ув'язнений пройшов військовий вишкіл в лавах ЗСУ і мав відправитися на фронт, але суд першої інстанції запроторив його на п'ять років. Зараз же він подав апеляцію й просить у суду дозволу, аби стати на захист держави.

«Я просу суд переглянути рішення, я хочу піти туди, де зараз усі чоловіки, більше бажань у мене нема», – каже Михайло.

Також чоловік нарікає на характеристику, яку про нього написали, мовляв, там не усе правда. Він зазначає, що працював багато років у колгоспі та має відзнаки за хорошу роботу.

Перед тим, як попастись на злочині він проходив підготовку у лавах ЗСУ, щоб піти воювати та стати на захист країни. Зараз він просить замінити термін ув'язнення на військову службу, проте суд залишає вирок першої інстанції без змін.

До слова, журналісти підрахували, що утримання одного в'язня в місяць станом на 2023 рік обходиться державі в 11 тисяч гривень. У цю суму входять витрати на одяг, їжу, медичне забезпечення, комунальні послуги, облаштування місця тримання, персонал та охорону. У сюжеті додають, що за п'ять років ув'язнення на пана Михайла, який вкрав дві тисячі гривень, щиро розкаявся та хоче йти воювати, країна буде змушена витратити близько 630 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися