Німці готові допомогти волинянам позбутися сміття
Волинь

Німці готові допомогти волинянам позбутися сміття

26 квітня 2016, 23:31
0
0
Сподобалось?
0

На Волині з візитом побували представники німецької компанії «SULO», яка вже кілька десятків років працює на європейському ринку, та її партнера – компанії «АВЕ». В Україні це лідер у сфері поводження з відходами та займає ключові позиції на ринках Центральної та Східної Європи. До слова, «АВЕ» – перша іноземна компанія, яка організувала збір побутових відходів в українських селах. Такий проект вже кілька років успішно впроваджують у Закарпатській області.

Зустріч відбулася з ініціативи депутатів обласної ради від «УКРОПу».

Як розповів  виконавчий директор ТОВ «АВЕ Умвельт Україна» Микола Бутенко, компанія обслуговує 800 тисяч населення та майже 9000 промислових та комунальних підприємств. Самі сміттєбаки «АВЕ» закуповує  у компанії «SULO». Вони виготовляють сучасні євроконтейнери, у тому числі з чіпами. Вони дають можливість прослідкувати, як швидко вони заповнюються ємності для відходів та скільки тон сміття з них вивозиться за місяць. Отримані дані використовуються при розрахунку норм відходів на людину. Така статистика набагато достовірніша.

«АВЕ» також встановлює окремі майданчики для роздільного збору сміття. Особливо вони актуальні у тих дворах, де вже створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та поблизу новобудов. Для підприємств пропонують використовувати спеціальні прес-контейнери, які вміщають 20 кубів сміття.

Керуюча відділом продажів Центральної  і Східної Європи групи «SULO» Алєся Вайс зауважила, що їхня компанія активно працює з муніципалітетами різних провідних країн світу на тендерних умовах. ЇЇ колега, менеджер проектів країн СНД Єлена Матіс зазначила, що аби реалізовувати тендер необхідно надати гарантії замовнику та запропонувати варіанти співпраці, які будуть оптимальними для двох сторін.

За словами депутата обласної ради від УКРОПу, радника голови правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Курилюка, результатом сьогоднішньої зустрічі стане подальша співпраця при написанні грантових проектів по розвитку громад Волині в рамках транскордонних програм.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися