У Волновасі вшанували пам’ять бійців 51 ОМБР, які загинули від банди Безлера
Волинь

У Волновасі вшанували пам’ять бійців 51 ОМБР, які загинули від банди Безлера

23 травня 2016, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

Вчора у Волновасі на Донеччині за участі делегації з Волині відбулися жалобні загоди у пам’ять про розстріл блокпосту 51 окремої механізованої бригади поблизу міста під селом Благодатне. Адже саме 22 травня два роки тому бойовики під керівництвом російського ГРУшника Ігоря Безлера атакували позиції одного з підрозділів бригади. В результаті одразу загинули 16 військовослужбовців 51 ОМБР, ще двоє померли у лікарнях, кілька десятків отримали поранення.

Делегацію з Волині очолив Луцький міський голова Микола Романюк. До місця розстрілу волинських військових він прибув із матір'ю загиблого Віталія Махновця, дружиною загиблого Дмитра Йовзика, тіткою загиблого Володимира Прокопчука. Був тут і очевидець подій дворічної давнини, боєць 51 ОМБР Дмитро Волох, який на цьому злощасному блокпосту отримав поранення. Взяв участь у жалобних заходах ветеран радянського та українського футболу Анатолій Дем’яненко (у рамках відзначення річниці трагедії під Волновахою у місті відбувся ще й футбольний турнір, в якому брав участь і луцький «Абориген»). Біля пам’ятного знаку на місці загибелі наших військових він згадав про ті страшні події, коли солдати ще не знали, звідки їм очікувати війни. Народний депутат України Дмитро Лубінець подякував загиблим бійцям, родичам загиблих та усім волинянам за підтримку у відстоюванні цілісності та незалежності України, після чого нагородив медаллю «За оборону Волновахи» Дмитра Волоха Руслановича та посмертно Володимира Прокопчука. Єпископ Слов’янський Донецької єпархії УПЦ КП Всеволод та священнослужителі храму Волинських святих провели панахиду за загиблими. Наприкінці заходу в небо запустили кульки з анголятами, що символизували душі загиблих.

Раніше у ході візиту у прифронтову зону Микола Романюк разом із депутатом міської ради Євгеном Ткачуком, членом виконкому міськради Романом Романюком та помічником міського голови Богданом Гончаруком побували на передовій під Донецьком. Вони зустрілися з волинянами, які несуть тут службу і передали їм подарунки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися