За п’яне смертельне ДТП лучанин отримав у суді умовний термін і навіть не позбавлений права керування
Волинь

За п’яне смертельне ДТП лучанин отримав у суді умовний термін і навіть не позбавлений права керування

13 червня 2016, 16:07
0
0
Сподобалось?
0

Ця автопригода трапилася у вечірню пру 23 лютого. Автомобіль «BMW-X5», скоївши незначне ДТП, почав тікати з місця події. Автівка з проспекту Соборності повернула на вулицю Воїнів Інтернаціоналістів, а потім через вулицю Крачука летіла до вулиці Горліюк. авто збило велосипедиста, який рухався проїзною частиною дороги в попутному напрямку. Причому двоколісний транспортний засіб був обладнаний практично ідеально для руху дорогою – тут були і фари, і лампочки, які вказували напрямок повороту, бокові дзеркала. Тож не помітити такий велосипед було просто неможливо.

На жаль, власник ровера – 64-річний дідусь – помер у кареті швидкої медичної допомоги. За кермом «BMW-X5» був підприємець з Луцька 49-річний Вадим Панасюк.

Судове засідання щодо цієї справи відбулося 25 квітня, повідомляють «Волинські новини».

«Дивним чином, з матеріалів справи зникли обставини першої ДТП, яке скоїв того дня обвинувачений, а також той факт, що наїзд на велосипедиста чоловік допустив, тікаючи від покарання. Цікаво, що представником постраждалої сторони виступив племінник загиблого, який в суді претензій морального та матеріального характеру не виставив та не наполягав на суворій мірі покарання обвинуваченого», - пише видання.
Суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук вирішив, що Сергія Панасюка не слід суворо карати. Слуга Феміди виніс вирок: 3 роки умовного покарання та 2641 гривню судових витрат за наїзд на велосипедиста, що стало причиною смерті останнього. Головною пом'якшувальною обставиною для винесення такого поблажливого рішення було «щиросердечне розкаяння обвинуваченого». Крім того, суд не позбавив обвинуваченого права керування, оскільки останній вказав, що водійські права є необхідним засобом для утримання сім’ї.
Журналісти Інформаційного агентства «Волинські новини»проаналізували вирок суду разом з юристом, адвокатом Романом Хомичем, який підкреслив, що основним моментом у цій справі є позиція потерпілого. Племінник, який очевидно не є близьким родичем, не перейнявся морально-етичною стороною цієї справи. Можна припустити, що він отримав трохи грошей від водія, тож вирішив не тягатись в суді. «Мені з тексту вироку незрозуміла позиція прокуратури. Вважаю, що покарання є надто м’яким, тому повинна бути апеляція», – прокоментував юрист.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися