Сейм Польщі таки назвав Волинську трагедію геноцидом
Волинь

Сейм Польщі таки назвав Волинську трагедію геноцидом

22 липня 2016, 13:24
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні Сейм Польщі прийняв ухвалу «про вшанування пам’яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої у 1939-1945 роках». За проголосували 432 депутати, утрималися – 10.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Ухвала встановлює 11 липня Днем пам’яті про поляків. У документі  зазначається, що події мали організований і масовий характер жорстокого злочину на Волині та у Східній Малопольщі і містили ознаки етнічної чистки та геноциду з боку УПА. У тексті ухвали висловлена також повага та вдячність воякам Армії Крайової, підрозділам самооборони та селянським батальйонам, котрі «боролися у захисті поляків, а також тим українцям, котрі часто, ризикуючи власним життям, рятували польських сусідів».

Вбивства поляками українців і винищення цілих сіл у документі названо «акціями відплати». «Нагадуючи про злочини українських націоналістів, не можна замовчувати ані применшувати польські акції відплати в українських селах, внаслідок яких також гинули мирні люди», – йдеться у тексті.

До речі, "Вісник+К" у найближчому номері готує велику публікацію про такі "акції відплати".

Автори ухвали закликали до гідного поховання та вшанування усіх жертв Волинської трагедії і не забули висловили солідарність з Україною, котра протистоїть зовнішній агресії.

Депутати відхилили поправки опозиції, якими пропонувалося, зокрема викреслити із назви ухвали слово «геноцид». Водночас прийнята поправка, що усунула з тексту документу визначення «братовбивчих боїв».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися