Від сьогодні патрульна поліція працюватиме в усіх районах Волині
Волинь

Від сьогодні патрульна поліція працюватиме в усіх районах Волині

3 серпня 2016, 17:16
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у ГУНП України у Волинській області стартувала робота нового підрозділу – груп швидкого реагування патрульної поліції. Вони охоплять усі райони Волині.

В новому підрозділі працюватимуть 508 поліцейських – це колишні працівники міліції з ДАІ, ППС та дільничні інспектори. Вони пройшли переатестацію і виявили бажання працювати у новій патрульній поліції. З особового складу сформовано 38 груп швидкого реагування. Вони контролюватимуть дотримання правил дорожнього руху на трасах місцевого і державного значення, працюватимуть у режимі дільничних і контролюватимуть громадський порядок.

Урочистий старт відбувся на Театральному майдані Луцька. Нових патрульних і їхні авто освятив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Волинь стала всього п’ятим регіоном у державі, де запрацювали групи реагування патрульної поліції. Щоб це стало реальністю, були об’єднані зусилля МВС, волинських обласної ради і адміністрації, а також місцевих громад. Так міністерство передало для потреб груп реагування 14 автомобілів «Рено», забезпечених і обладнаних усім необхідним для роботи. Також патрульним екіпажам роздали планшетні комп’ютери, куди будуть миттєво переадресовуватися виклики з колцентру ГУНП. Волинські обласні адміністрація і рада віднайшли кошти для зміцнення матеріальної бази.

Як розповів начальник поліції Волині Петро Шпига, усі групи матимуть свої бази, які розкидані по карті кожного району таким чином, щоб кожна охоплювала 20 тисяч населення. Тут важливу роль відіграли місцеві громади. Пріоритет у базуванні груп надавався тим територіальним громадам, де гарантували виділення приміщень для копів. Один з таких опорних пунктів розташувався у будівлі лікарської амбулаторії села Боратин Луцького району. Сільський голова Сергій Яручик посприяв у виділенні двох кабінетів. Оди з них – для роботи, інший – для перепочинку після 12-годинної робочої зміни. Всього у Луцькому районі буде три бази патрульних – ще у Торчині та Гіркій Полонці.

З нагоди запуску груп реагування на Волинь приїхав заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич. Він зазначив, що у Луцьку також планують оголосити додатковий набір у патрульну службу. Однак поки що в пріоритеті більші міста, як то Київ, Одеса і Харків, де навантаження на вуличних поліцейських ще вище. У Луцьку ж набір оголосять не раніше, ніж наприкінці нинішнього року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися