На фото Дональд трамп з донькою Іванкою та зятем Джаредом Кушнер
Волинь

Бабуся зятя президента США може бути похована на Волині

9 лютого 2017, 16:01
0
0
Сподобалось?
0

В Україні активно досліджують родослівну чоловіка доньки нового президента США. Улюблена донька Дональда Трампа Іванка одружена з з Джаредом Кушнером. Не виключено, що бабуся останнього знайшла останній спочинок на Волині.

Як розповідається у матеріалі видання «Вісті», бабця Джареда, дід і прадід вижили під час Голокосту і приєдналися до партизанів, які ховалися в лісах на кордоні Білорусі та України. А по лінії матері Джаред виявився євреєм з українським корінням – про це сказано на американському генеалогічному сайті. Згідно з ним, дід його мами Давид Штадтмауера народився в селі Підгайці Тернопільської області. Також є дані, що його найближчі родичі родом з тернопільського села Козов і львівського села Краковець. Приблизно в 20-х роках Штадтмауера перебралися в Америку і осіли в Нью-Йорку. І вже там батьки Джареда познайомилися.

В Україні запевняють, що вони приїжджали до нас, коли упала залізна завіса. Тоді в селі Бахів (8 кілометрів від Ковеля Волинської області) відкрили меморіал на згадку про жертв Голокосту.

«Меморіал звели на місці масового розстрілу євреїв. Його відкрили в 1991-му, і на відкриття приїжджала велика делегація з числа тих, чиї предки загинули тут », - розповів« Вістям »директор Волинської громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовскій.

«У складі делегації була і Серіл Кушнер (мама Джареда, чоловіка Іванки Трамп), або Сара, як ми її називали, зі своїм чоловіком, - розповіла» Вістям» мешканка Волинської області Жанна Гуд. – У Бахові вони шукали могилу своєї родички, тітки їх бабусі. Вони гостювали у нас пару днів, мій батько возив їх по тутешнім місцям. Сподіваюся, що рідня Трампа приїде до нас ще».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися