Волинському кіборгу рятують руки: зробили восьму операцію і готують до наступної
Волинь

Волинському кіборгу рятують руки: зробили восьму операцію і готують до наступної

31 березня 2017, 11:44
0
0
Сподобалось?
0

Волинському кіборгу Андрію Луцику, який боронив аеропорт Донецька у складі десантного підрозділу, днями переніс уже восьму операцію. Лікарі борються за кисті його рук, яким загрожувала ампутація. Черговий етап лікування відбувся у Національному Інстітуті хірургії та трансплантології.

Про це розповіла волонтер Ковельського центру допомоги 51 ОМБР Наталія Попова.

До цієї складної і ризикованої операції медики вели Андрія понад рік. І от його ліва рука вперше за 2 роки тепла.

«Батько української мікрохірургії, 75-річний професор Дрюк Микола Федорович та його учень, судинний хірург з відділу мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії Барна Іван Євгенович з шалімовською операційною бригадою чаклували над Андрієм понад 3 години. Під час операції дозабрали шматок (6 см) першого лівого ребра, який давив на стовбур плечового сплетіння, зробили грудну симпатик-томію для зняття спазму. Тепер готують пацієнта до наступної операції на правій стороні», – розповіла деталі волонтер.
Всі операції хірурги роблять безкоштовно. Клініки не беруть коштів за госпіталізацію та надають Андрію безкоштовно ліки, які є в наявності.

Проте, навіть за таких умов, лікування обходиться достатньо дорого. Сам військовий, інвалід війни ІІ групи, має від держави пенсію розміром 3500 гривень. Якщо врахувати, що разом із дружиною Андрій Луцик виховують ще й двох маленьких дітей, то це катастрофічно мало. Тож до порятунку рук військового долучаються небайдужі люди. Так волонтерам у березні вдалося зібрати 46 тисяч гривень. З них 25 000 гривень вже витрачено на операцію з встановлення нейростимулятора в ліву руку в Інституті Ромоданова. 5 200 пішло на передопераційне обстеження в Інституті ядерної медицини (томограми, нейрографія, контраст), 9 500 – на доопераційні і післяопераційні крапельниці в Інституті Шалімова (лише вкрай необхідний «вазапростан» коштує 3800 за упаковку). Отже, загалом, із зібраних 46 тисяч гривень витрачено вже 39700. А вже на наступному тижні у клініці Шалімова хірурги планують наступну операцію. 
Тож Наталія Попова знову просить підтримати бійця коштами. Гроші можна надсилати дружині бійця на картку ПриватБанку 4149 4996 4220 1394 (Луцик Наталія Миколаївна).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися