На в’їзді в Шацький національний пару встановлять турнікет і автомат для екозбору
Волинь

На в’їзді в Шацький національний пару встановлять турнікет і автомат для екозбору

12 травня 2017, 17:52
0
0
Сподобалось?
0

Незабаром розпочне свою роботу екологічний пост, що в період літнього відпочинку діє при в’їзді у Шацький національний природний парк. Зібрані кошти йшли на потреби нацпарку, прибирання його території. Проте минулого року функціонування поста стало під питанням через реформу поліції. Раніше саме правоохоронці зупиняли автівки для екологів, аби ті могли отримати екологічний збір. Проте нині поліцейські таких повноважень не мають. Тож і збір коштів став проблематичним.

Тож депутати Шацької районної ради на черговому засіданні сесії 28 квітня прийняли рішення про написання відповідного звернення – Шацькою РДА і Шацьким національним природним парком до міністерства екології та природних ресурсів України, про це повідомив «Район. Шацьк».

Як відзначив голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, в районі хочуть запровадити європейську практику – при в’їзді в національний парк встановити турнікет та автомат для здійснення проплат. Відпочивальники після оплати отримуватимуть талончики, з якими мають перебувати на відпочинку. Якщо туристи не пред’являть працівникам поліції талончик, на них буде накладений штраф, в рази більший за вартість талончика.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися