Віталій БОГДАНОВИЧ показує новинку
Волинь

У Луцькому пологовому будинку – новий інкубатор для новонароджених

27 листопада 2017, 14:01
0
0
Сподобалось?
0

Луцький клінічний пологовий будинок під кінець року отримав солідний подарунок. За кошти міського бюджету було придбано новенький сучасний інкубатор для новонароджених та недоношених немовлят японського виробництва. Обладнання обійшлося місту у 474 тисячі гривень.

«Тут лікуються і народжують не лише лучанки, тому на цей об’єкт припадає підвищене соціальне навантаження. Підтримка закладу – це наш обов’язок та відповідальність», – наголосив Ігор Поліщук, радник міського голови. А новинка, як показує статистика, вкрай потрібна в роботі пологового будинку. Лише за дев’ять місяців цього року за допомогою інкубаторів вдалося врятувати 292 немовлят, торік – понад чотири сотні, розповів завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Віталій Богданович.

Тут це вже восьмий інкубатор, розроблений за новітніми технологіями. Він оснащений спеціальним монітором, на якому легко відстежувати частоту серцевих скорочень, датчиками контролю температури шкіри малюка та системою контролю температури і вологості всередині інкубатора. Медперсонал закладу висловив подяку міській владі та депутатському корпусу за виділення коштів на його придбання.

Як повідомив виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, на потреби лікувальних закладів міста у 2017 році  виділено майже 13 мільйонів гривень. За ці кошти придбано також рентгенівську трубку для ангіографічної установки у міську клінічну лікарню для проведення сучасних кардіохірургічних втручань, апарат ультразвукового дослідження у центр первинної медико-санітарної допомоги, комп’ютерний томограф для міської стоматологічної поліклініки й інше медичне обладнання. Кошти вкладаються і в самі установи. Зокрема, здійснено капітальний ремонт другого та третього поверхів приміщення жіночої консультації в Луцьку – замінено усі вікна, двері, освітлення, встановлено нові комунікації. Зараз триває реконструкція лікувальних закладів на вулиці Гордіюк та Корольова. Наступним кроком, обіцяють, будуть капітальні ремонти ліфтів міської лікарні, системи водопостачання, приміщень та прилеглих територій центрів медико-санітарної допомоги.

Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися