Волинський письменник здійснив мрію 90-річної рівнянки
Волинь

Волинський письменник здійснив мрію 90-річної рівнянки

20 квітня 2020, 22:08
0
0
Сподобалось?
0

Катерина Кот, читачка «Вісника+К», на Пасху 20 квітня зустрічає своє дев’яносторіччя. Наше знайомство відбулося у квітні 2018 року. У редакцію надійшов лист, у якому розповідалося…

Що жителька села Антонівка Володимирецького району Рівненської області Катерина Кот дуже любить газету «Вісник+К», читає також журнал «Люди і долі». Не пропускає жодного номера. І її заповітною мрією є бажання хоч раз у житті побачити волинського письменника і шеф-редактора Євгена Хотимчука. При тім ще була й примовка: «То і помирати тоді вже не страшно…»

Прочитавши таке одкровення, я усе кинув і помчав в Антонівку. Треба негайно рятувати людину, показати себе і наказати, щоб не думала вмирати. Зустріч виявилася напрочуд щирою і теплою. Був страшенно вражений, що баба Катя, а їй саме тоді виповнилося 88 років, легко цитувала уривки з моїх новел, особливо про маму. Тоді ж ми спільно вирішили, що після знайомства вона має дожити до ста років. А ще баба Катя розповіла про свою нелегку долю. Виросла у багатодітній сім’ї. Змалку привчилася до праці. У 17 літ вийшла заміж. Виростила двох синів. На превеликий жаль, і чоловіка, і хлопців на цьому світі вже немає.

Усе життя пропрацювала санітаркою у місцевій дільничній лікарні. Але Бог наділив Катерину Юхимівну творчою натурою. Завжди організовувала вистави, концерти у місцевому клубі. Оскільки легка на слово, має славне почуття гумору, то завжди була і залишається душею компанії.

А ще Катерина Кот має чуйне серце і щиру вдачу, повсякчас робила людям добро і ніколи – підлості. Тому й Бог дає їй довгих літ. Віку нині доживає при невістці Ользі. З ними мешкає онук Сергій із сім’єю. У цю важку карантинну пору отримала прихисток у цій хаті й онука Оксана із сім’єю, котра постійно живе у Рівному.

Незважаючи на свій поважний вік, бабуся Катерина старається щось допомогти у хаті. А підросте городина, то ще й на грядку вийде із сапкою, хоч молодші й не дозволяють працювати.

Загалом квітень дуже врожайний на сімейні свята у родини Котів. 20 квітня справляє 90-річний ювілей баба Катя, 18-го відзначає 35-ліття онука Оксана, а 13-го 39 років «стукнуло» онукові Сергієві. Отак і живе ця дружна родина.

Ми, вісниківці, тішимося і гордимося, що тут дуже шанують нашу газету. Шлемо найтепліші вітання іменинникам і особливо – бабі Каті. Вся родина її також вітає.

При зустрічі Катерина Юхимівна називала мене «сердешним сином». Щиро вдячний за таку високу оцінку мудрій, розважливій, добрій жінці. А хіба може бути більшою честю і нагородою для простого журналіста таке високе ймення!

А ще ми, всі вісниківці, дуже раді, що маємо таких славних, чудових читачів. З ювілеєм Вас, шановна Катерино Юхимівно!

Євген ХОТИМЧУК



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися